Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar om Hudskador

Sårskador sköldpadda

Sårskador kan drabba alla olika djurslag. Generellt sett är behandlingen densamma. En del sår måste sys, andra får läka av sig själva med vanlig sårvård.

Sköldskada sköldpadda

Sköldskador är ganska vanligt på sköldpaddor. Eftersom skölden är levande vävnad har den god läkningsförmåga om skadorna inte är allt för omfattande.

Näbbskada sköldpadda

Vid näbbskador bör man söka veterinärhjälp. Inte bara för att få näbben åtgärdad utan även för att utreda eventuella bakomliggande orsaker.

Kloskada sköldpadda

Kloskador kan ibland ställa till med mer besvär än man kan tro. Det är därför alltid bättre att söka veterinärhjälp även om skadan till en början kan se ganska banal ut.

Artikel 1-4 av 4

Veterinären svarar om Hudskador

 • Hur behandlar jag sårskada på min groda?

  Hej , denna fråga gäller egentligen inte en reptil utan en amfibie, men jag vet inte vart jag ska vända mig. jag har en Korallfingergroda som blivit biten av en annan groda i huvudet. Hon är pigg i övrigt men skadan vill inte läka, och det vätskar och ser infekterat ut. Hur behandlar man en sårskada på en groda på bästa sätt? Är oändligt tacksam för alla tips och råd. tack. Mvh Jenni

  jenni_steffens

  Av: jenni_steffens

 • Mjukskalssköldpadda med rivsår

  Har en mjukskalssköldpadda (Chinese softtail) som river sig på halsen med sina kraftiga klor, såren ser otäcka ut men han är pigg och äter normalt. Har ett rejält filter, byter allt vatten varje vecka och undviker att mata honom i akvariet. Är dock bekymrad över infektionsrisken och tillför lite salt i vattnet, men finns det andra medel som underlättar läkandet och förhindrar bakterie/svampinfektioner?

  lädersköldpadda

  Av: lädersköldpadda

 • Har ni kunskap av krokodildjur?

  Tja har ni kunskap av krokodildjur om den skadat svansen liksom?

  pontus_hjelm

  Av: pontus_hjelm

 • Sprickor sköldpadda

  hej min sköldpadda har fått som sprickor på bena ett tag nu. Hon verkar inte tycka att det gör ont men jag börjar bli lite orolig.

  nova2

  Av: nova2

 • Skäggagams svans

  Hej! Min son har två stycken skäggagamer(hona och hane). För ett tag sedan började honans svans skrumpna och har till och med gått av. Vad kan detta bero på? Finns det något vi kan göra? Med vänlig hälsning, Monica

  monica_holgersson

  Av: monica_holgersson

Fler frågor om Hudskador

Forum Reptil

 • Skötselråd orm

  Ormen är den reptil som hållits längst som sällskapsdjur. Det finns många olika typer av ormar och det är viktigt att informera sig om skötsel av just den art man har. Felaktig skötsel leder till stress och sjukdomar.

 • Förstoppning sköldpadda

  Förstoppning kan bero på att sköldpaddan äter av bottensubstratet. Det är därför viktigt att ha uppsikt över djuret och byta underlag om sköldpaddan äter för mycket.

 • Möte med kallblodiga varelser

  Hur mycket kunskap har Sveriges veterinärer om reptiler?

 • Skötselråd leguan

  Leguanen är ett exotiskt sällskapsdjur som minskar i popularitet i Sverige på grund av svårigheter att skapa en tillfredsställande miljö i vårt torra inomhusklimat samt på grund av dess storlek. En vuxen leguan kan bli 2 meter lång.

 • Sårskador sköldpadda

  Sårskador kan drabba alla olika djurslag. Generellt sett är behandlingen densamma. En del sår måste sys, andra får läka av sig själva med vanlig sårvård.

 • Ödlor/reptiler - allmäna frågot

  Hej. Jag har en skäggagam på 2 år, hon har antagligen börjat dvala, hon ligger på samma ställe dagar i sträck och äter inte. Hon har tillräckligt med utrymme och en varm och kall sida och ställen av gräva sig ner/gömma sig. Men hon äter inte Kan jag hjälpa henne…

Gå till forumet om Reptil
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons