Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons

Artiklar om Hudskador

Sårskador sköldpadda

Sårskador kan drabba alla olika djurslag. Generellt sett är behandlingen densamma. En del sår måste sys, andra får läka av sig själva med vanlig sårvård.

Sköldskada sköldpadda

Sköldskador är ganska vanligt på sköldpaddor. Eftersom skölden är levande vävnad har den god läkningsförmåga om skadorna inte är allt för omfattande.

Näbbskada sköldpadda

Vid näbbskador bör man söka veterinärhjälp. Inte bara för att få näbben åtgärdad utan även för att utreda eventuella bakomliggande orsaker.

Kloskada sköldpadda

Kloskador kan ibland ställa till med mer besvär än man kan tro. Det är därför alltid bättre att söka veterinärhjälp även om skadan till en början kan se ganska banal ut.

Artikel 1-4 av 4

Veterinären svarar om Hudskador

 • Hur behandlar jag sårskada på min groda?

  Hej , denna fråga gäller egentligen inte en reptil utan en amfibie, men jag vet inte vart jag ska vända mig. jag har en Korallfingergroda som blivit biten av en annan groda i huvudet. Hon är pigg i övrigt men skadan vill inte läka, och det vätskar och ser infekterat ut. Hur behandlar man en sårskada på en groda på bästa sätt? Är oändligt tacksam för alla tips och råd. tack. Mvh Jenni

  jenni_steffens

  Av: jenni_steffens

 • Mjukskalssköldpadda med rivsår

  Har en mjukskalssköldpadda (Chinese softtail) som river sig på halsen med sina kraftiga klor, såren ser otäcka ut men han är pigg och äter normalt. Har ett rejält filter, byter allt vatten varje vecka och undviker att mata honom i akvariet. Är dock bekymrad över infektionsrisken och tillför lite salt i vattnet, men finns det andra medel som underlättar läkandet och förhindrar bakterie/svampinfektioner?

  lädersköldpadda

  Av: lädersköldpadda

 • Har ni kunskap av krokodildjur?

  Tja har ni kunskap av krokodildjur om den skadat svansen liksom?

  pontus_hjelm

  Av: pontus_hjelm

 • Sprickor sköldpadda

  hej min sköldpadda har fått som sprickor på bena ett tag nu. Hon verkar inte tycka att det gör ont men jag börjar bli lite orolig.

  nova2

  Av: nova2

 • Skäggagams svans

  Hej! Min son har två stycken skäggagamer(hona och hane). För ett tag sedan började honans svans skrumpna och har till och med gått av. Vad kan detta bero på? Finns det något vi kan göra? Med vänlig hälsning, Monica

  monica_holgersson

  Av: monica_holgersson

Fler frågor om Hudskador

Forum Reptil

 • Skäggagam misstänkt mbd

  Hej! Har innförskaffat en liten skäggagam, inte så liten kanske runt 15cm. Men bara 3-4 mån gammal. Sen vi skaffat honom har han inte velat äta. Vi har rätt uvb och inredning. Rätt fuktighet o.s.v. Förutsättningarna är som dom ska, dock började vi bli oroliga när han inte åt på…

 • Skötselråd landsköldpadda

  Lansköldpaddor är tysta, behagliga djur som lämpar sig väl för pälsallergiker. Det är dock mycket viktigt att noga ta reda på hur de lever i det vilda och hur de ska skötas i fångenskap.

 • Vikt

  Hej, jag har en vuxen dvärgskäggagam som snart är två år, och väger ca 58 g, ca 24 cm och undrar om hon behöver bli bättre på att äta?

 • Mera Grönt

  Min dvärgskäggagam har det svårt att vänja sig vid sin nya mat nu när det inte bara är syrsor och mjölmask på listan. Jag har provat med ruccola, morötter, romansallad, sparris, squash, etc. Jag fyllermatskålen varje morgon innan jag går till jobbet, och helgerna, men den tycks förbli orörd. Finns…

 • Matvägran Kungspyton

  Hej! Min Kungspyton på 3 år har matvägrat i ca 4 månader och har nu börjat gå ner i vikt. Jag har provat ge olika storlekar och på olika tider, i petbox och i terrariet men han vill inget ha... Vad ska jag göra? Bör jag besöka en veterinär eller…

 • skäggagam med varböld under ögat

  Hej! min ödla (skäggagam) på 6 år har en varböldliknande knöl under sitt öga... någon som vet vad detta kan bero på??

Gå till forumet om Reptil
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons