Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar om Bett och Stickskador

Bitskada sköldpadda

Många tror att sköldpaddor inte kan vara aggressiva och bita varandra. Tyvärr är det dock vanligt att de blir bitna av sina ”burkompisar”. Andra sällskapsdjur eller vilda djur kan även orsaka bitskador.

Artikel 1-1 av 1

Veterinären svarar om Bett och Stickskador

 • svullen tass

  Hej! Jag har en skäggagam(hona) som har problem med ena tassen .Den är svullen och hon kan inte gå på den. Jag har även en hane som kan vara ganska aggresiv när han ska till.kan det bero på infekterad bett eller ngt sådant? tacksam för svar

  lina_ivanova

  Av: lina_ivanova

 • avbiten svan

  hej min vattensködpadda har fått sin svans avbiten igen! hon hade den avbiten när jag över tog dom och dåvarande ägare sa att det var den 3 paddan som biter dom andra.. den lever inte idag så denna gång är det inte den. honans svans är bara ca 1-2 cm kvar på något som är farligt? behöver jag ta bort henne? det läker jätte fint och hon äter och är pigg. även hanen har ett…

  marina hansson

  Av: marina hansson

 • Behandla biten vattensköldpadda

  Hej, Vi har två sköldpaddor(honor) den ena är en rödörad ca.25 cm och den andra en gulbukad ca:35 cm och de bor i ett gemensamt akvarium som är Höjd:40 cm Djup 46 cm och Bredd:112 cm. Den senaste tiden har den gulbukade (som är den större av dem) attackerat och biter den rödörade i skalet. Det har idag upptäckts att det är så mycket bitet ca;5cm och att det blöder. Vi har Jodapax hemma som…

  Birgitta.bj

  Av: Birgitta.bj

 • Tappat svansen?

  Min trekölsskoldpadda har ingen svans. Kan det vara farligt eller växer det ut en?

  Michelangelo

  Av: Michelangelo

 • Sår

  Hej! Jag har 4 vattensköldpaddor och en av de är uppe på land nästan hela tiden,och det jag oroar mig för är att jag igår såg ett väldigt djupt sår och runtom såret är det rött,jag undrar om det är blodförgiftning eller är dett en av de andra som har bitit den (Jag har två stora och två små den skadade är en reeves kärrsköldpadda)

  bomben

  Av: bomben

Fler frågor om Bett och Stickskador

Forum Reptil

 • Skötselråd orm

  Ormen är den reptil som hållits längst som sällskapsdjur. Det finns många olika typer av ormar och det är viktigt att informera sig om skötsel av just den art man har. Felaktig skötsel leder till stress och sjukdomar.

 • Förstoppning sköldpadda

  Förstoppning kan bero på att sköldpaddan äter av bottensubstratet. Det är därför viktigt att ha uppsikt över djuret och byta underlag om sköldpaddan äter för mycket.

 • Möte med kallblodiga varelser

  Hur mycket kunskap har Sveriges veterinärer om reptiler?

 • Skötselråd leguan

  Leguanen är ett exotiskt sällskapsdjur som minskar i popularitet i Sverige på grund av svårigheter att skapa en tillfredsställande miljö i vårt torra inomhusklimat samt på grund av dess storlek. En vuxen leguan kan bli 2 meter lång.

 • Sårskador sköldpadda

  Sårskador kan drabba alla olika djurslag. Generellt sett är behandlingen densamma. En del sår måste sys, andra får läka av sig själva med vanlig sårvård.

 • Ödlor/reptiler - allmäna frågot

  Hej. Jag har en skäggagam på 2 år, hon har antagligen börjat dvala, hon ligger på samma ställe dagar i sträck och äter inte. Hon har tillräckligt med utrymme och en varm och kall sida och ställen av gräva sig ner/gömma sig. Men hon äter inte Kan jag hjälpa henne…

Gå till forumet om Reptil
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons