Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar om Urinvägarna

Njursjukdom sköldpadda

Njurskador och njursjukdomar blir allt ovanligare på sköldpaddor i takt med att allt fler sköldpaddsägare lär sig sköta sina sköldpaddor på rätt sätt. Bra luftfuktighet och korrekt utfodring förebygger njurskador.

Artikel 1-1 av 1

Veterinären svarar om Urinvägarna

 • Klar vätska ur analen

  Hej Jag har nyligen köpt en leopardgecko hane som e ca 1 år, när jag fick hem han så satt ngt konstigt fast i analen och när jag drog ut det kom det ut en stor hård gul klump och klar vätska, nu ca en vecka senare när jag hade han ute så rann det ut klar vätska hela tiden från analen och kg kollade en timme senare och det kom fortfarande ut och hade…

  Jonas-e9

  Av: Jonas-e9

 • vattensköldpadda kissar blod

  Hej! kom upp på mitt rum nu och då ser jag att min vattensköldpadda en (ocadia sinensis) har kissat blod den var blodig vid urinhålet och blod på stenen, den har varit slö och bara legat på stenen hela dagen och har inte varit ner i vattnet någat alls den vägrar äta någon mat den ligger bara på stenen och vilar. den är cirka ett halvt år och har inte haft några problem tidigare. jag…

  oscar-c4

  Av: oscar-c4

 • Uppsvälld klockgroda!

  Hej! Jag har 3 st klockgrodor och har haft dom i ca 2 år och dom har mått bra. En av mina grodor har blivit uppsvälld som en ballong och den har svårt att röra sig. Är den med yngel, eller kan de vara någon sjukdom? Vad ska jag göra? snälla hjälp mig.. Mvh jenny!

  Jenny-79

  Av: Jenny-79

Fler frågor om Urinvägarna

Forum Reptil

 • Skötselråd orm

  Ormen är den reptil som hållits längst som sällskapsdjur. Det finns många olika typer av ormar och det är viktigt att informera sig om skötsel av just den art man har. Felaktig skötsel leder till stress och sjukdomar.

 • Förstoppning sköldpadda

  Förstoppning kan bero på att sköldpaddan äter av bottensubstratet. Det är därför viktigt att ha uppsikt över djuret och byta underlag om sköldpaddan äter för mycket.

 • Möte med kallblodiga varelser

  Hur mycket kunskap har Sveriges veterinärer om reptiler?

 • Skötselråd leguan

  Leguanen är ett exotiskt sällskapsdjur som minskar i popularitet i Sverige på grund av svårigheter att skapa en tillfredsställande miljö i vårt torra inomhusklimat samt på grund av dess storlek. En vuxen leguan kan bli 2 meter lång.

 • Sårskador sköldpadda

  Sårskador kan drabba alla olika djurslag. Generellt sett är behandlingen densamma. En del sår måste sys, andra får läka av sig själva med vanlig sårvård.

 • Ödlor/reptiler - allmäna frågot

  Hej. Jag har en skäggagam på 2 år, hon har antagligen börjat dvala, hon ligger på samma ställe dagar i sträck och äter inte. Hon har tillräckligt med utrymme och en varm och kall sida och ställen av gräva sig ner/gömma sig. Men hon äter inte Kan jag hjälpa henne…

Gå till forumet om Reptil
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons