Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar

Inga artiklar hittades

Veterinären svarar

 • Landsköldpadda

  Hej. jag har en grekisk landsköldpadda som haltar med ena foten fram. Och jag undrar vad en operation skulle Kosta om det inte uppstår någe fel under narkosen.

  Messi

  Av: Messi

 • brutit

  Hej min Grön leguan har brutit tån .... Den är lila och han kan inte röra den vad ska jag göra? :s

  Nicholas

  Av: Nicholas

 • dvärgskäggagam

  Hej! Jag har en liten fundering ang mig dvärgskäggis. Sen några månader tillbaka har han bott hos min vän. Sist jag hälsade på upptäckte jag att han inte kan gå ordentligt, hans bakben släpas och ska han klättra upp på något ramlar han i bland ner på rygg. Har aldrig haft detta problem förut när han bodde hos mig. Så nu undrar jag vad som kan vara fel? Gav han extra mkt kalk o vitaminer,…

  Madde-3a

  Av: Madde-3a

 • Sköldpadda med svullna ben

  Har en 15 åring (cirka) boxsköldpadda vars ben plötsligt svullnat upp till det dubbla. Svullnaden verkar mest vara fylld med luft men jag har ingen aning vad som har kunnat orsakat det.Vad kan vara orsaken och vad ska man ta sig till?

  Mattias-e9

  Av: Mattias-e9

 • Halt ödla

  Hej! Jag har en skäggagam på 1,5 år. Han älskar att springa omkring i soffan o sedan hoppa ner på gilvet. Men häromdagen så landa han nog fel. Först släpa han högra bakbenet. Och det var ingen muslelatur alls i det. Fick rådet att vänta några dagar. Nu springer han omkring igen men han haltar lite på benet ändå. Pigg och aktiv är han ändå. Har han inte ont och vad tycker du jag ska…

  Vicky-23

  Av: Vicky-23

Fler frågor

Forum Reptil

 • Skötselråd orm

  Ormen är den reptil som hållits längst som sällskapsdjur. Det finns många olika typer av ormar och det är viktigt att informera sig om skötsel av just den art man har. Felaktig skötsel leder till stress och sjukdomar.

 • Förstoppning sköldpadda

  Förstoppning kan bero på att sköldpaddan äter av bottensubstratet. Det är därför viktigt att ha uppsikt över djuret och byta underlag om sköldpaddan äter för mycket.

 • Möte med kallblodiga varelser

  Hur mycket kunskap har Sveriges veterinärer om reptiler?

 • Skötselråd leguan

  Leguanen är ett exotiskt sällskapsdjur som minskar i popularitet i Sverige på grund av svårigheter att skapa en tillfredsställande miljö i vårt torra inomhusklimat samt på grund av dess storlek. En vuxen leguan kan bli 2 meter lång.

 • Sårskador sköldpadda

  Sårskador kan drabba alla olika djurslag. Generellt sett är behandlingen densamma. En del sår måste sys, andra får läka av sig själva med vanlig sårvård.

 • Ödlor/reptiler - allmäna frågot

  Hej. Jag har en skäggagam på 2 år, hon har antagligen börjat dvala, hon ligger på samma ställe dagar i sträck och äter inte. Hon har tillräckligt med utrymme och en varm och kall sida och ställen av gräva sig ner/gömma sig. Men hon äter inte Kan jag hjälpa henne…

Gå till forumet om Reptil
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons