Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar om Medicinering

Antibiotikabehandling kanin

Vid antibiotikabehandling av bakterieinfektioner på kanin är det mycket viktigt att känna till vilka preparat kaniner tål och vilka som kan vara direkt livsfarliga för kaninen.

Artikel 1-1 av 1

Veterinären svarar om Medicinering

  • Trött av metacam medicin?

    Hej min kanin Nelli (dvärgvädur på 4 år) har brutit ryggen, vi fick veta det för en vecka sen när vi var på röntgen. Veterinären sa att det självläker om hon får vila så hon ska nu hålla sig i buren och äta 1 ml metacam om dagen, men nu har hon blivit mycket slöare och äter lite mindre än vad hon brukar. Hon är alltid så pigg och kommer fram och ställer sig på…

    Hanna99

    Av: Hanna99

  • Tips angående förkyld kanin.

    Hej! har ett litet tips angående vård / behandling av förkyld kanin.Förra sommaren var katastrofal regn, regn & åter regn. Mina kaniner stod ute i sin 2-vånings bur , naturligtvis med ombonad torrt bo upptill men trots det så blev en av dem rejält förkyld.Läste lite på nätet om alt. medicin och fick bra tips om att ge ,förutom att ta in kaninen, groblad både blad och blommor & salvia + den " vanliga" maten…

    Liselott Åsberg

    Av: Liselott Åsberg

Fler frågor om Medicinering

Forum Kanin

  • Utbrott av ny form av kaningulsot

    Läs om kaningulsot och den nya virusvarianten.

  • Ögonsjukdomar kanin

    Ögonsjukdomar på kaniner är ofta en del av andra sjukdomskomplex som bakteriella snuvor och tandsjukdomar. Vid upprepade eller allvarliga besvär bör man leta efter underliggande eller bidragande sjukdom.

  • Värmeslag kanin

    Sommartid är det mycket viktigt att skydda sin kanin från värmen. Värmeslag är en vanlig orsak till plötsliga dödsfall på framför allt utekaniner.

  • Kloskada kanin

    Kloskador är vanligtvis ofarliga skador men de bör inte nonchaleras. Endast en mindre blödning i samband med kloklippning kan hanteras i hemmet. Övriga skador bör undersökas av veterinär.

  • Hur man aktiverar en kanin

    Kaniner utför ett antal beteende i naturen som de även har behov att utföra när de lever som sällskapsdjur. Med enkla medel kan men aktivera och sysselsätta sin kanin så att den blir nöjd och harmonisk.

  • Urinvägsinfektion kanin

    Urinvägsinfektioner är inte väldigt vanligt på kanin men de förekommer. Vid enkla fall som upptäcks i tid, är det vanligtvis lätt att behandla och få ett fullständigt tillfrisknande.

Gå till forumet om Kanin
© 2023 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.