Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar om Matsmältningsapparaten

Diarré iller

Diarrésjukdomar förekommer då och då på illrar. Orsakerna kan vara fkera olika och det är viktigt att tidigt utesluta eller bekräfta främmande kroppar i mag-tarmkanalen.

Artikel 1-1 av 1

Veterinären svarar om Matsmältningsapparaten

 • Slö

  hej! Min illerhona 7 år har helt plötsligt blivit slö och äter inte men dricker! Det verkar som hon ätit något olämpligt för hon hostar och hulkar liksom! Ska jag till vetrenären omgående?

  lottie_ericsson

  Av: lottie_ericsson

 • Magbesvär - Grynigt bajs

  Hejsan! Jag har 3 stycken illrar som under julen var hemma hos en annan person som har illrar, hund och katt. De träffade aldrig de andra illrarna men var i samma utegård som de andra illrarna brukar vara i. Efter det så har illrarnas magar varit lite dåliga. De har haft lös avföring till och från. Ibland med lite slem och ibland utan. Men den är alltid grynig. Först tänkte jag att det kunde vara…

  KittyBean

  Av: KittyBean

 • Iller hårbollar

  Har läst om att kattmalt är att rekomendera för iller.... Bra för matsmältning, hårbollar mm. Väl i djuraffären fick jag till mig Malt soft extra för katter och ett annat preparat, vildlaxolja från Alaska till hundar... Maltprodukten inehåller mjölksockerdrivat. Har läst att mjölk och socker inte är bra. Känner du till något kring dessa medel? Vår iller är 2,5 år och hona, steriliserad, vaccinerad som sig bör. Med vänlig hälsning charlotte

  Sussilumpen

  Av: Sussilumpen

 • lite avföring trots god aptit

  hej! vår illerkille på 7 år har under ngn månads tid haft problem med att gå på toaletten, han gick till lådan flera ggr untan att ngt kom ut, när det sedan väl kom ngt var det antingen väldigt smala korvar eller löst i konsistensen. han krökte ryggen väldigt och gnydde. nu har vi varit hos 2 olika vet, den första röntgade och klämde på analsäckarna lite men hittade inget. vet nr 2 kände på…

  hanna-2d

  Av: hanna-2d

 • Min iller

  Hej. Min illerhane på 1,5 år mår dåligt. Han kräktes häromdagen och har bajsat både löst och hårt. På bara 3dagar har han magrat av jätte mycket och han är hängig, vill mest ligga och sova. Men han äter och dricker som han ska. I en bajshög hittade jag massa långa hårstrån. Kom på honom för någon dag sen när han drack ur dusch avloppet. Hittade även en öronpropp som han gnagt lite på. Har…

  sofia-04

  Av: sofia-04

Fler frågor om Matsmältningsapparaten

Forum Iller

 • Skötselråd iller

  Tamillern som är ett mårddjur släkt med mink och vessla, har domesticerats under flera hundra år och är nu inte bara ett uppskattat sällskapsdjur utan används även till jakt.

 • Mastcelltumör iller

  Mastcellstumörer är godartade tumörer som är vanliga på iller. De bör dock opereras bort eftersom de kan bli såriga och orsaka obehag för illern.

 • Mjältförstoring iller

  Förstorad mjälte är ett mycket vanligt tillstånd på iller. Orsakerna kan variera men i de flesta fall handlar det om en tämligen ofarlig sjukdom.

 • Bästa maten för iller!

  Hej! Min iller är nu 7 år hon är kastrerad. Hon äter illerfoder uppblöt och utblandat med fläskfärs. Är det den bästa maten eller finns annat? Hon äter även hårt illerfoder! Vill inte ha råa kycklingben.

Gå till forumet om Iller
© 2023 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons