Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar om Kastration

Kastration iller

Det är svårt att hålla okasterade illrar som sällskapsdjur. Därför kastrerar man i allmänhet dessa djur antingen kirurgiskt eller kemiskt.

Artikel 1-1 av 1

Veterinären svarar om Kastration

 • Iller Suprelorinimplantat

  Heej Jag har läst en del om kastrering och känner att jag ej vill kastrera henne. Så läste lite om Suprelorinimplantat, men vet ej vilken ålder de ska va?

  liindac92

  Av: liindac92

 • Vilken kastrering?

  Hej min iller hane på 1 år snart har valt mina händer som "partner". Han är helt galen i dom och kan inte låta dom va och jag undrar bara vilken av kastreringarna som blir bäst för att ta bort det beteendet?

  Isabelllimpar

  Av: Isabelllimpar

 • kastration

  Hej!Jag har en iller och bor i Haparanda. Vart finns närmaste veterenär som kan kastrera min iller

  Jelena Kallunki

  Av: Jelena Kallunki

 • Suprelorin chip

  Jag har en illerhane på 7månader som för 2veckor sedan fått ner ena kulan, han är väldigt brunstig och vill para sig med våran hona som har chip kastrering sedan 09. Nu undrar jag om man kan sätta in suprelorin chip fast han bara har fått ner ena kulan?? han är veterinär besiktad och enligt det pappret har han båda kulorna vill helst undvika att operation.Har tyvärr ingen bra iller veterinär här i stan som…

  Rebecka-47

  Av: Rebecka-47

 • Suprelorin, hur tidigt kan man sätta ett chipp?

  Hej. Hur länge skall man vänta med att sätta in ett Suprelorinchipp på hona resp. hane? Måste man vänta tills de gått upp i full brunst eller går det att sätta in tidigare? Mvh Uffe

  Uffe Norberg

  Av: Uffe Norberg

Fler frågor om Kastration

Forum Iller

 • Skötselråd iller

  Tamillern som är ett mårddjur släkt med mink och vessla, har domesticerats under flera hundra år och är nu inte bara ett uppskattat sällskapsdjur utan används även till jakt.

 • Mastcelltumör iller

  Mastcellstumörer är godartade tumörer som är vanliga på iller. De bör dock opereras bort eftersom de kan bli såriga och orsaka obehag för illern.

 • Mjältförstoring iller

  Förstorad mjälte är ett mycket vanligt tillstånd på iller. Orsakerna kan variera men i de flesta fall handlar det om en tämligen ofarlig sjukdom.

 • Bästa maten för iller!

  Hej! Min iller är nu 7 år hon är kastrerad. Hon äter illerfoder uppblöt och utblandat med fläskfärs. Är det den bästa maten eller finns annat? Hon äter även hårt illerfoder! Vill inte ha råa kycklingben.

Gå till forumet om Iller
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons