Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
Sponsras av Doggy

Hållbarhet allt viktigare för de svenska hundägarna

Sponsras av Doggy

Hundägare söker efter hållbara foder, i en djungel av alternativ. Sveriges största djurfoderaktör märker av ett ökat intresse för hållbarhet bland de svenska konsumenterna. Lösningen är inte helt enkel. Det krävs en kombination av sjyssta råvaror, klimatsmart produktion och hållbara förpackningar.

Hållbarhet är en allt viktigare fråga för konsumenterna. Enligt Sustainable Brand Index 2017 säger 36% av svenskarna att deras köpbeslut påverkas av hur hållbar en produkt är, och 63% diskuterar hållbarhet regelbundet. Frågan tar alltså allt större plats, och den svenska djurfoderaktören Doggy märker av trenden även bland svenska hundägare:

– Vi märker att många söker sig till oss eftersom vi är det svenska alternativet. Nyligen lanserade vi vår klimatsmarta tetra lagad på älg och med endast svenska råvaror. Då var just hållbarheten en av de faktorer som lockade konsumenterna att testa. Kött från de svenska skogarna är inte bara gott, det är ju också klimatsmart. Vi märker att när vi pratar om vårt hållbarhetsarbete så blir hundägarna engagerade, säger Frida Bresander, Brand manager på Doggy hundmat.

Läs mer om Doggys foder, och prova på här

Doggys kök ligger i Vårgårda, på den västgötska slätten, och drivs av 100% förnybar energi. Hela produktionen präglas av ett stort fokus på hållbarhet från ax till limpa; matrester och spill från produktionen återvinns till biogas som bland annat driver stadsbussar och sopbilar och råvarorna väljs med omsorg, det mesta levereras direkt från svenska bönder och är framtagna under svensk djurhållningslag.

Förutom själva produktionen, är förpackningsfrågan viktig för hur hållbar en produkt är. En aspekt som lätt glöms bort, men som spelar stor roll. Doggy förpackar sitt nya våta foder i Tetra Recart®, en mer miljövänlig förpackning som är lätt att öppna och återförsluta. Materialet är FSC-märkt, vilket garanterar att materialet i förpackningen kommer från ansvarsfullt brukade skogar. FSC säkerställer att det inte fälls mer träd än vad skogen kan reproducera och att djur och växter skyddas.– Vi får allt fler frågor från våra kunder om vårt hållbarhetsarbete, och de är också kunnigare än nånsin. Att äga en hund innebär en livsstil nära naturen. Därför känns det självklart att många av Doggys konsumenter bryr sig om miljön. För oss är det A och O att hela tiden söka hållbara lösningar, från fabrik till butikshylla och hela vägen in i hundens mage. Det är roligt att hundägarna uppskattar våra ansträngningar, säger Frida Bresander.Vill du också agera hållbart när du väljer foder till din hund? Tänk på att:

 • Undersök råvarorna. Kött som rest över halva jordklotet är sällan hållbart.
 • Tänk på att vissa animaliska proteiner innebär mindre miljöpåverkan än andra. Kyckling är till exempel mer klimatsmart än andra alternativ som t ex nötkött.
 • Säkerställ att förpackningen går att återvinna.
 • Kasta inte mat, en återförslutningsbar förpackning sparar på miljön.
 • Läs på om producenten! Hur och var maten produceras bidrar till dess klimatpåverkan.

Forum Hund

 • Diarré

  8årig bordercollie. Kastrerad hane har diarré till å från.provat kokt ris utan resultat.annars i övrigt pigg å busig. Råd?

 • Hund med separationsångest

  Hej! Hämtade hem en omplaceringshund för ca 2 veckor sedan som är 11 månader gammal, 50% golden, 25% schäfer, 25% Australien shepard, och vi har märkt att han har extrem separationsångest. Vi kan inte ens gå ut i 5 minuter utan att han springer runt och skäller och ylar, han…

 • Okompetent veterinär?

  Jag har haft problem med att hunden slickade/tuggade sig i baken/höften/anus hela sommaren. När i början av augusti huden på båda sidorna nära anus öppningen har blivit röd och irriterad gick jag till veterinären som jag brukade besöka förut. Fick tvätta bort Frontline behandlingen (som jag brukar lägga på hunden…

Gå till forumet om Hund
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons