Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
Sponsras av Purina Canine NeuroCare

Dieten som kan förbättra hundars hjärnhälsa

Sponsras av Purina Canine NeuroCare

När en hund är sjuk eller åldras blir det ännu viktigare att den får i sig en näringsrik kost som gör gott för sinnet. Att låta hunden äta en ketogen diet som innehåller nödvändigt fett till hjärnan och är protein-och kolhydratfattig är en god idé då den bland annat erbjuder hjärnan en alternativ energikälla.

Purina är ledande inom djurnäring och arbetar för att förlänga husdjurs friska år. De är ett 400 man starkt team med dietister, forskare, veterinärer och etologer som tillsammans strävar för att höja ribban för djurnäring. Nu släpper de sin största innovation på länge, fodret Purina Canine NeuroCare. Den nya formulan i fodret kan förbättra hundars hjärnhälsa och kognitiva funktioner genom att erbjuda hjärnan en alternativ energikälla, nervskyddande näringsämnen och hälsosamt MTC-fett.

Så fungerar Purina Canine NeuroCare

Purina Canine NeuroCare innehåller en unik kombination av näringsämnen som hjälper till att stödja den kognitiva förmågan. Fodret är dessutom det första och enda som innehåller 6,5 procent av MCT-fett som är en mycket bra energikälla.

 • Arginin
  Stödjer sond cirkulation, blodtryck och hjärnfunktion.
 • EPA och DHA
  
Stödjer hjärnans struktur och funktion. EPA hjälper dessutom till att reducera inflammation.
 • Antioxidanter

  Selen, C- och E-vitamin hjälper till att minska oxidativ stress.
 • B-vitaminer
  Nödvändigt för kroppens ämnesomsättning och underhåll av DNA.

Läs mer om Purina Canine NeuroCare här

Kan mildra besvär vid epilepsi


Bakgrunden till fodret Purina Canine NeuroCare bottnar i forskaren Jean-Christophe Bouthegourd studier om de positiva effekterna med att ge barn med epilepsi MTC-fett i kosten. Han ställde sig frågan om det även kunde fungera på hans hund.

– Vi fick fram fantastiska resultat som visade att min hund som ursprungligen hade sex epilepsianfall per månad endast fick två stycken när den åt en diet som innehöll MCT-fett. När min hund återgick till sin normala kost fick den åter igen sex anfall, förklarar Jean-Christophe Bouthegourd.

Epilepsi är den vanligaste neurologiska sjukdomen hos hundar där uppskattningsvis 1 av 111 hundar drabbas. En nyligen genomförd klinisk studie visar att genom införande av näringsstöd med medellånga triglycerider, MCT-fett, i kosten har man minskat antalet anfall hos hundar som har genetisk epilepsi. Fodret Purina Canine NeuroCare innehåller detta välgörande MCT-fett som i sin tur innehåller dekansyra, vilket visat sig ge en kramplösande effekt som mildrar hundars epilepsianfall. Studien bevisade också positiva effekter när de gäller en reducering av både antalet anfall och antalet dagar med anfall per månad hos hundar som gavs MCT-berikad kost som ett komplement till veterinärbehandling.

Forum Hund

 • Diarré

  8årig bordercollie. Kastrerad hane har diarré till å från.provat kokt ris utan resultat.annars i övrigt pigg å busig. Råd?

 • Hund med separationsångest

  Hej! Hämtade hem en omplaceringshund för ca 2 veckor sedan som är 11 månader gammal, 50% golden, 25% schäfer, 25% Australien shepard, och vi har märkt att han har extrem separationsångest. Vi kan inte ens gå ut i 5 minuter utan att han springer runt och skäller och ylar, han…

 • Okompetent veterinär?

  Jag har haft problem med att hunden slickade/tuggade sig i baken/höften/anus hela sommaren. När i början av augusti huden på båda sidorna nära anus öppningen har blivit röd och irriterad gick jag till veterinären som jag brukade besöka förut. Fick tvätta bort Frontline behandlingen (som jag brukar lägga på hunden…

Gå till forumet om Hund
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons