Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
Sponsras av MSD Animal Health

Undvik att få med dig fästingar hem – med hjälp av ett halsband

Sponsras av MSD Animal Health

När vårsolen kommer och bladen slår ut vaknar även småkryp och insekter. Har du hund är risken stor att ni stöter på fästingar under promenaden. Med fästinghalsbandet Scalibor vet. kan du undvika att din hund tar med sig dessa snyltgäster hem och in i huset.

Så fort temperaturen slår över till plusgrader är det inte bara vi människor som blir mer aktiva i naturen, även fästingarna vaknar till liv. Fästingen är ett spindeldjur som de flesta av oss känner ett stort obehag för och visst kan de vara otrevliga på många sätt. Att hitta stora, blodfyllda fästingar hemma på golvet, i soffan eller kanske till och med sängen är förmodligen inte något du såg fram emot när du skaffade din hund. Det är tyvärr inte helt ovanligt att våra fyrbenta vänner blir bitna av fästingar, men med fästinghalsbandet Scalibor vet. kan du minska risken för fästingbett i upp till sex månader.

Så här fungerar Scalibor vet. Läs mer

Både du och din hund kan drabbas

Den fästingart som är vanligast hos oss i Sverige trivs bäst i fuktiga, skuggiga områden där det finns mycket vegetation som de kan klättra upp i. Men även om du tror att du har koll på var de kan befinna sig är det svårt att undvika dem, oavsett om du har din hund kopplad eller låter den springa lös.

Fästingar kan känna av koldioxid, dofter och rörelser i vegetationen och snabbt svepa till med frambenen för att gripa tag i sitt byte. Eftersom fästingen livnär sig på att suga blod biter den fast och håller sig kvar i upp till 14 dagar, förutsatt att ingen tar bort den. När fästingen sugit klart släpper den taget – något som kan ske hemma i din soffa. Fästingar kan bära på sjukdomar som både vi människor och våra djur kan drabbas av. Därför är det viktigt att ta bort krypande eller fastsittande fästingar så snart de upptäcks.

Sveriges mest sålda fästinghalsband för hund *

Scalibor vet. är ett receptfritt läkemedel som går att köpa på apotek. Halsbandet är mjukt och elastiskt och har effekt på fästingar i upp till sex månader. När hunden rör på sig uppstår en friktion mellan halsbandet och hundens hud som gör att den aktiva substansen frigörs i små doser som sprids ut över hela hundens kropp. Scalibor vet. har en avstötande effekt, vilket gör att fästingar inte vill stanna kvar på hunden. Detta minskar risken för att din hund tar med sig fästingar hem efter promenaden.

Scalibor vet. finns i två längder. Här kan du läsa mer om Scalibor vet.

Scalibor vet. ska inte användas till katt. För fullständig produktinformation, klicka här

* CEESA 2017

Forum Hund

  • Okompetent veterinär?

    Jag har haft problem med att hunden slickade/tuggade sig i baken/höften/anus hela sommaren. När i början av augusti huden på båda sidorna nära anus öppningen har blivit röd och irriterad gick jag till veterinären som jag brukade besöka förut. Fick tvätta bort Frontline behandlingen (som jag brukar lägga på hunden…

  • Hund med separationsångest

    Hej! Hämtade hem en omplaceringshund för ca 2 veckor sedan som är 11 månader gammal, 50% golden, 25% schäfer, 25% Australien shepard, och vi har märkt att han har extrem separationsångest. Vi kan inte ens gå ut i 5 minuter utan att han springer runt och skäller och ylar, han…

  • Diarré

    8årig bordercollie. Kastrerad hane har diarré till å från.provat kokt ris utan resultat.annars i övrigt pigg å busig. Råd?

Gå till forumet om Hund
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons