Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
Sponsras av MSD Animal Health

Undvik att få med dig fästingar hem – med hjälp av ett halsband

Sponsras av MSD Animal Health

När vårsolen kommer och bladen slår ut vaknar även småkryp och insekter. Har du hund är risken stor att ni stöter på fästingar under promenaden. Med fästinghalsbandet Scalibor vet. kan du undvika att din hund tar med sig dessa snyltgäster hem och in i huset.

Så fort temperaturen slår över till plusgrader är det inte bara vi människor som blir mer aktiva i naturen, även fästingarna vaknar till liv. Fästingen är ett spindeldjur som de flesta av oss känner ett stort obehag för och visst kan de vara otrevliga på många sätt. Att hitta stora, blodfyllda fästingar hemma på golvet, i soffan eller kanske till och med sängen är förmodligen inte något du såg fram emot när du skaffade din hund. Det är tyvärr inte helt ovanligt att våra fyrbenta vänner blir bitna av fästingar, men med fästinghalsbandet Scalibor vet. kan du minska risken för fästingbett i upp till sex månader.

Så här fungerar Scalibor vet. Läs mer

Både du och din hund kan drabbas

Den fästingart som är vanligast hos oss i Sverige trivs bäst i fuktiga, skuggiga områden där det finns mycket vegetation som de kan klättra upp i. Men även om du tror att du har koll på var de kan befinna sig är det svårt att undvika dem, oavsett om du har din hund kopplad eller låter den springa lös.

Fästingar kan känna av koldioxid, dofter och rörelser i vegetationen och snabbt svepa till med frambenen för att gripa tag i sitt byte. Eftersom fästingen livnär sig på att suga blod biter den fast och håller sig kvar i upp till 14 dagar, förutsatt att ingen tar bort den. När fästingen sugit klart släpper den taget – något som kan ske hemma i din soffa. Fästingar kan bära på sjukdomar som både vi människor och våra djur kan drabbas av. Därför är det viktigt att ta bort krypande eller fastsittande fästingar så snart de upptäcks.

Sveriges mest sålda fästinghalsband för hund *

Scalibor vet. är ett receptfritt läkemedel som går att köpa på apotek. Halsbandet är mjukt och elastiskt och har effekt på fästingar i upp till sex månader. När hunden rör på sig uppstår en friktion mellan halsbandet och hundens hud som gör att den aktiva substansen frigörs i små doser som sprids ut över hela hundens kropp. Scalibor vet. har en avstötande effekt, vilket gör att fästingar inte vill stanna kvar på hunden. Detta minskar risken för att din hund tar med sig fästingar hem efter promenaden.

Scalibor vet. finns i två längder. Här kan du läsa mer om Scalibor vet.

Scalibor vet. ska inte användas till katt. För fullständig produktinformation, klicka här

* CEESA 2017

Forum Hund

  • Rodnad knöl ljumsken

    Hej på er! Har en Cane Corso som är 10 månader nu. Vi har plockat några fästingar på honom, Men märkte detta nu en knöl som var väldigt röd i ljumsken. Vi har tagit en fästing där i ljumsken, men är helt säker på att det är den lilla rodnade…

  • Eurasier tik vill varken eller leka

    Min tvååriga eurasier slutade löpa för en vecka sedan. Jag vet inte om hon är deprimerad eller bara trött, men hon är inte så pigg på att varken gå eller leka. När vi tar henne på promenader gör hon det motvilligt och vill inte ens leka med andra hundar vilket…

  • Biverkningar fästinghalsbandet Eresto

    Min york har fått biverkningar av halsbandet, darrningar och verkar väldigt trött. Har nu varit av med halsbandet i 5 veckor, hur länge sitter medlet kvar i kroppen?

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons