Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar

Inga artiklar hittades

Veterinären svarar

 • kemisk lunginflammation pga diesel i dricksvattnet?

  Hej! Vi har under en längre tid haft oförklarlig hosta på våra hästar och har just upptäckt att storaenso spillt ut diesel intill källan vi får vårt dricksvatten från. Kan det ligga till orsak för hostan? Hästarna har även slem som rinner Ur näsan. Tacksam för svar!

  sarahgranath

  Av: sarahgranath

 • Renfana

  Ponny som troligtvis äter något hon inte tål i en av sommarhagarna, bli svullen i lymfkörtlarna mellan ganarsherna och får skorviga sår i ansiktet och på benen. Kan det vara renfana hon äter eller annan växt?

  Andersson.katta@tele2.se

  Av: Andersson.katta@tele2.se

 • Intox

  hur vanligt är det att hästar äter av spräng ört? i vanliga fall undviker ju dom giftiga växter som exempel färsk smörblomma. Hälsningar Ella-Karin.

  ella-karin_erhardsson

  Av: ella-karin_erhardsson

 • Kastanjeblad

  Hejsan! Igår kom en lite äldre kille och kollade på mina hästar utanför hagen. Några meter ifrån hagen står där ett kastanjeträd och killen matade mina hästar med bladen från trädet. Är detta något farligt? Kommer någonting speciellt att hända med mina hästar? Jag är jätteorolig över mina shettisar. Vänligen Sandra

  Sandra-e8

  Av: Sandra-e8

 • Bladmögel

  Hej! Jag brukar ge min häst sälgkvistar med blad. Min fråga är: Är det skadligt för hästarna om det är mjöldagg på bladen? Med vänlig hälsning Agnetha Bergström

  Agnetha Bergström

  Av: Agnetha Bergström

Fler frågor

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

 • Fång häst

  Fång kan ses som ett syndrom där en systemiskt påverkad individ visar karakteristiska symtom på smärta och hälta i samband med en inflammation i hovens lamellager och suldel.

 • Att tänka på före och efter avmaskning

  Det är viktigt att inte avmaska i onödan då detta kan leda till resistens hos parasiter.

 • Kalv med brutet ben

  Hej, eftersom det inte fanns ett val av kor, så kändes häst närmast. Det föddes igårkväll en kalv på våran gård och kalvens mamma råkade trampa kalven så illa att hans ben gick av. Så undrar lite vad ni rekommenderar att vi ska göra, ska vi avliva honom? Han är…

Gå till forumet om Häst
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons