Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar

Inga artiklar hittades

Veterinären svarar

 • aureal plaque?

  Hej! Upptäckte när jag klippte rent min hästs öron att höger öra har "vita prickar" inuti. Prickarna är relativt runda och ca 3-4 mm i diameter, ca 5-10 st. Han har relativt små besvär men visar visst obehag när jag rör vid dem. Kan han ha fått aureal plaque?Min häst är 18 år gammal. Trodde bara unghästar kunde få sådant? Hur behandla i så fall? Med vänlig hälsning Carina Helsing

  Carina Helsing

  Av: Carina Helsing

 • vita fläckar i öronen

  min häst har haft som vita fläckar i öronen nu ett tag, det är inget som har påverkat han på något sätt, men på senare tid har han börjat reagera när man kommer åt öronen och när man ska tränsa, precis som att det gör ont. Det set ut som vita pläckar/prickar nästan som mögel/mugg, vad kan detta va och vad gör jag åt det? MVH sandra

  sandra-8c

  Av: sandra-8c

 • Innuti öronen

  Jag fick inget bra svar på min förra fråga där det var denna rubriken. Jag vet hur vårtor ser ut och det är det absolut inte, jag skrev att när jag smörjde med matolja så lossade det, så lätt är det väl inte att bli av med vårtor. Tror mer på svamp, det lossar ju och kvar är hårlöst område hur/vad behandlar jag med i så fall?

  Maj-Britt Karlsson

  Av: Maj-Britt Karlsson

 • Innuti öronen

  Det lyste vitt innuti öronen på min häst, ser ut som mögel/mugg/ jag smörjde med matolja då lossade det mesta det kändes som grus. Vad kan det vara?

  Maj-Britt Karlsson

  Av: Maj-Britt Karlsson

 • Svamp i öronen

  Jag har en foderhäst med svamp i öronen. Han har haft det sen han var unghäst (nu är han 11) Enligt ägaren så har veterinären sagt att det ska läka ut. Han är otroligt rädd om öronen så det är ju svårt att få den dagliga skötseln att fungera. Går det att behandla och är det smittsamt? (Vi har ju ett 30 tal tävlingshästar på gården)

  Evelina Söderström

  Av: Evelina Söderström

Fler frågor

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

 • Fång häst

  Fång kan ses som ett syndrom där en systemiskt påverkad individ visar karakteristiska symtom på smärta och hälta i samband med en inflammation i hovens lamellager och suldel.

 • Att tänka på före och efter avmaskning

  Det är viktigt att inte avmaska i onödan då detta kan leda till resistens hos parasiter.

 • Kalv med brutet ben

  Hej, eftersom det inte fanns ett val av kor, så kändes häst närmast. Det föddes igårkväll en kalv på våran gård och kalvens mamma råkade trampa kalven så illa att hans ben gick av. Så undrar lite vad ni rekommenderar att vi ska göra, ska vi avliva honom? Han är…

Gå till forumet om Häst
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons