Frågelådan är
flyttad till FirstVet.
Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se
Gå till FirstVet
Inga artiklar hittades
Hej! Min häst har en svullnad långt upp på ganaschen, men bara på ena sidan. Har hört att detta kan bero på vad den ätit och att det går över av sig självt, men nu har det sett ut på detta vis mer än två veckor. Jag tycker inte hon är påverkad av detta mer än att hon äter ännu långsammare än hon brukar. Kan tänderna vara påverkade? Hon är kollad och raspad i november…
Hej! Jag har ett islandsto på 14 år som har blåsor i munnen, hon dreglar när hon äter och verkar inte trivas med att ha bett i munnen. Hon vill gärna bli stark och dra när vi är ute och rider, kan det bero på att hon har ont i munnen? Jag har haft henne sedan mitten på juni. Min fråga är, är det vanligt att hästar får blåsor i munnen? Kan det återkomma? Hur…
Hej, jag har en häst med ätproblem, har haft Spesialisttandläkare på henne i januari, de drog då en vargtand og raspade. Men ätproblemen eskalerade kanske i februari med att hon spottar allt som är lite svårtuggat, hade veterinär på henne i april och hann fann taggar som han raspade men ätproblemen blev inte bättre, hon äter hö nästan utan att spotta men vi utfodrar med silo och hö är väldigt svårt att få tag på…
Jag hade en hästtandläkare här för att gå igenom tänderna. Då upptäcktes en geleaktig? klump i gommen under tungan. Hon misstänker tumör. Har ni behandlat något liknande?
Min häst har slutat äta. Har kollat hans tänder och de behöver inte raspas. Han har blivit väldigt mager och hans päls är helt glanslös, är väldigt orolig!
Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.
Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!
För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.
Fång kan ses som ett syndrom där en systemiskt påverkad individ visar karakteristiska symtom på smärta och hälta i samband med en inflammation i hovens lamellager och suldel.
Det är viktigt att inte avmaska i onödan då detta kan leda till resistens hos parasiter.
Hej, eftersom det inte fanns ett val av kor, så kändes häst närmast. Det föddes igårkväll en kalv på våran gård och kalvens mamma råkade trampa kalven så illa att hans ben gick av. Så undrar lite vad ni rekommenderar att vi ska göra, ska vi avliva honom? Han är…