Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar

Inga artiklar hittades

Veterinären svarar

 • Svullen bakom/på ganaschen

  Hej! Min häst har en svullnad långt upp på ganaschen, men bara på ena sidan. Har hört att detta kan bero på vad den ätit och att det går över av sig självt, men nu har det sett ut på detta vis mer än två veckor. Jag tycker inte hon är påverkad av detta mer än att hon äter ännu långsammare än hon brukar. Kan tänderna vara påverkade? Hon är kollad och raspad i november…

  AnnaPanna

  Av: AnnaPanna

 • Blåsor i munnen

  Hej! Jag har ett islandsto på 14 år som har blåsor i munnen, hon dreglar när hon äter och verkar inte trivas med att ha bett i munnen. Hon vill gärna bli stark och dra när vi är ute och rider, kan det bero på att hon har ont i munnen? Jag har haft henne sedan mitten på juni. Min fråga är, är det vanligt att hästar får blåsor i munnen? Kan det återkomma? Hur…

  EricaL

  Av: EricaL

 • Tandproblem

  Hej, jag har en häst med ätproblem, har haft Spesialisttandläkare på henne i januari, de drog då en vargtand og raspade. Men ätproblemen eskalerade kanske i februari med att hon spottar allt som är lite svårtuggat, hade veterinär på henne i april och hann fann taggar som han raspade men ätproblemen blev inte bättre, hon äter hö nästan utan att spotta men vi utfodrar med silo och hö är väldigt svårt att få tag på…

  Jebo

  Av: Jebo

 • tumör eller ink i munnen

  Jag hade en hästtandläkare här för att gå igenom tänderna. Då upptäcktes en geleaktig? klump i gommen under tungan. Hon misstänker tumör. Har ni behandlat något liknande?

  Rita Henriksen

  Av: Rita Henriksen

 • Slutat äta och glanslös päls

  Min häst har slutat äta. Har kollat hans tänder och de behöver inte raspas. Han har blivit väldigt mager och hans päls är helt glanslös, är väldigt orolig!

  permanenta

  Av: permanenta

Fler frågor

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

 • Fång häst

  Fång kan ses som ett syndrom där en systemiskt påverkad individ visar karakteristiska symtom på smärta och hälta i samband med en inflammation i hovens lamellager och suldel.

 • Att tänka på före och efter avmaskning

  Det är viktigt att inte avmaska i onödan då detta kan leda till resistens hos parasiter.

 • Kalv med brutet ben

  Hej, eftersom det inte fanns ett val av kor, så kändes häst närmast. Det föddes igårkväll en kalv på våran gård och kalvens mamma råkade trampa kalven så illa att hans ben gick av. Så undrar lite vad ni rekommenderar att vi ska göra, ska vi avliva honom? Han är…

Gå till forumet om Häst
© 2021 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons