Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar

Inga artiklar hittades

Veterinären svarar

 • Resa utomlands med häst

  Vad behövs för att flytta en häst inom Europa? Vilka vaccinationer osv?

  Liis93

  Av: Liis93

 • Vild i transporten

  Hej, jag har en häst som inte vill stå still när vi kör henne i transporten. Har hört att de finns något lugnande som man kan lägga i fodret. Vad rekommenderar ni?

  Förlanda

  Av: Förlanda

 • Betäcka i Danmark

  Hej! Jag har funderingar på att köra mitt sto till Danmark för insemination av fryst sperma. Vad behöver jag tänka på? Detta är nytt för mig. Tack på förhand! Linda

  Linda Samuelsson

  Av: Linda Samuelsson

 • Vilken vaccination kvävs för England?

  Hej! Jag ska om några månader flytta över mitt sto till England där jag bor och arbetar. Jag undrar vilka vaccinationer som måste tas innan jag kan flytta över henne? Jag tänkte samtidigt passa på att fråga vad du anser om att frakta hästen med en transportföretag istället för att köra henne själv? Tack på förhand!

  Hanna Wilderoth

  Av: Hanna Wilderoth

Fler frågor

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

 • Fång häst

  Fång kan ses som ett syndrom där en systemiskt påverkad individ visar karakteristiska symtom på smärta och hälta i samband med en inflammation i hovens lamellager och suldel.

 • Att tänka på före och efter avmaskning

  Det är viktigt att inte avmaska i onödan då detta kan leda till resistens hos parasiter.

 • Kalv med brutet ben

  Hej, eftersom det inte fanns ett val av kor, så kändes häst närmast. Det föddes igårkväll en kalv på våran gård och kalvens mamma råkade trampa kalven så illa att hans ben gick av. Så undrar lite vad ni rekommenderar att vi ska göra, ska vi avliva honom? Han är…

Gå till forumet om Häst
© 2024 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.