Frågelådan är
flyttad till FirstVet.
Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se
Gå till FirstVet
Inga artiklar hittades
Hej, jag har hamnat i en knepig situation där min häst beter sig underligt och jag vet inte riktigt vad som orsakar det. Det hela började med att jag köpte en häst, som var något mager. Jag fick med en sadel, som jag naturligtvis trodde passade hästen. Denna red jag med under sommaren, tills en dag en person kände på hennes rygg och det visade sig att hon var stel och hade ont, sadeln passade…
Hej, Vi har fått in en hingst i stallet (jag har en valack som står ihop med en annan valack) hingsten och de andra två står inte i samma hage men vi märkte ganska snart att han blev betuttad i min valack och när vi försökte gå ut på en promenad tillsammans idag visade det sig att denna lille hingst försökte betäcka min valack - han var helt blockerad o rätt omöjlig att hantera (även…
Hej..jag har en häst som nu har "fnysit" i sådär 2 dagar.. Märkte inget större i stallet men i hagen ruskar hon på huvudet emellanåt men blåser ut/fnyser väldigt mycket men verkar inte visa mer ttedens än lite rusk i huvudet emellanåt....vad kan man göra?? Mvh tina
Hej vi har ett 5-årigt sto som är mycket spänd i hela kroppen. Hon är hur go som helst och sen helt plötsligt står hon på bakbenen och det är svårt att lugna henne. Hon känns hård i muskulaturen. Vi har varit hos vet., Ir-terapi, massör, mm - inget hjälper. Kan man göra något åt hennes beteende, börjar bli farligt.
Hej! För några dagar sedan hände en obehaglig händelse när jag skulle hämta in min häst från hagen. När jag kom ner stod han väldigt lugnt och gnäggade som vanligt när jag kom närmre. När jag sedan skulle leda hem honom, hann vi precis ut från hagen och sedan fick han panik och började spring runt mig i cirklar och jag fick ingen kontakt med honom tillsist drog han hem mot stallet i skengalopp. Vi…
Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.
Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!
För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.
Fång kan ses som ett syndrom där en systemiskt påverkad individ visar karakteristiska symtom på smärta och hälta i samband med en inflammation i hovens lamellager och suldel.
Det är viktigt att inte avmaska i onödan då detta kan leda till resistens hos parasiter.
Hej, eftersom det inte fanns ett val av kor, så kändes häst närmast. Det föddes igårkväll en kalv på våran gård och kalvens mamma råkade trampa kalven så illa att hans ben gick av. Så undrar lite vad ni rekommenderar att vi ska göra, ska vi avliva honom? Han är…