Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Artiklar om Infektioner och Parasiter

Mykoplasmainfektion råtta

Luftvägsinfektioner är väldigt ofta orsakade av Mykoplasma på råtta. Infektioner av det här slaget är en av de vanligaste orsakerna till sjukdom på råtta.

Parasitsjukdomar marsvin

Ohyra av olika slag är vanligt på marsvin men lätt att behandla med antiparasitära medel. Invärtes mask är mycket ovanligt.

Urinvägsinfektion marsvin

Urinvägsinfektioner är ett stort problem på marsvin. Tyvärr är det vanligt att besvären blir kroniska och de kan leda till följdsjukdomar som förtjockad urinblåsvägg och urinsten.

Bakterieinfektioner marsvin

Marsvin ådrar sig ofta infektioner av olika slag. De vanligaste är lunginflammationer och urinvägsinfektioner. Både sjukdomarna kräver veterinärbehandling.

Artikel 1-4 av 4

Veterinären svarar om Infektioner och Parasiter

 • Marsvinet har parasiter

  Båda våra marsvin har blivit behandlade mot sellnic (ivomec) men det ena fortsätter att klia sig och har fått några små kala fläckar, på bakbenen, magen och lite bakom öronen. Har inte sett något som skulle tyda på att det är pälsätare. Kan det vara sellnic igen? Om det inte är det vad ska man använda för att få bort förmodade parasiter? Allt ohyreshampoo verkar vara borttaget... Fungerar frontline?

  mahel30

  Av: mahel30

 • Öm i huden marsvin

  Hej! Vårt Marsvin Teo kliar sig mycket på bakdelen. När vi " hjälper" till o kliar verkar han bli irriterad. Han har inte tappat något hår o huden under ser vit o fin ut. Vad kan detta vara? Tack på förhand! / Fam. Rozinszki

  Tindra Rozinszki

  Av: Tindra Rozinszki

 • Behandling mot parasiter hos marsvin

  Vi har ett marsvin som veterinären tror har parasiter. Han har fått flera sprutor men det är fortfarande inte borta. Vi har fått ett medel att bada honom med men vi är tveksamma om det verkligen är bra. Medlet heter Limeplus Dip. Vad rekommenderar ni? Vi bor i Dubai så expertisen på marsvin här är begränsad. Väldigt tacksamma för svar! Med vänliga hälsningar, Maria, Lisa och Turbo

  MariaDR

  Av: MariaDR

 • Min hamster kliar sig

  Hej min dvärghamster Leovegas kliar sig jätte mycket på kroppen.Han kliar sig mest på magen. Vad ska jag göra då. Mvh Gry

  GryLeo

  Av: GryLeo

 • Min gerbil har en varböld

  Hej! Min gerbilhona har fått en liten varböld på höger sida på kinden. Den är grön och det känns som en liten kula, hon fick den igår. Finns det något att göra? Eller måste hon avlivas? Hon väntar dessutom gerbilungar som föds ungefär om 1 vecka. Är det farligt? Kan man stoppa något på den som trycker ner den, typ ett bandage? Mvh,Lave Jätte tacksam för snabba svar! Bild på hennes varböld: http://gerbiler.ifokus.se/u2/772af95c5327ddd32bffef793caa76ca/default/img-2871.jpg

  lave_palonen

  Av: lave_palonen

Fler frågor om Infektioner och Parasiter

Forum Gnagare

 • Tandfraktur marsvin

  Eftersom marsvin har tänder som växer hela livet behöver utslagna tänder inte betyda allvarliga skador. I de flesta fallen växer tänderna ut igen och marsvinet blir helt återställt.

 • Tumör doftkörtel gerbil

  Generellt är tumörsjukdom inte vanligt på gerbiler. En tumörtyp är emellertid klart överreprensenterad och det är carcinom i doftkörteln.

 • I fokus: Marsvin!

  Att se det stora i det lilla

 • Skötselråd råtta

  Råttan är ett väldigt trevligt sällskapsdjur som kan passa både vuxna, ungdomar och lite äldre barn. Råttan är social, tyst, intelligent och mycket, mycket sällan aggressiv. Råttor har relativt kort livslängd och det kan vara på gott och ont.

 • Knöl

  Hej har ett marsvin på 2 år hon har fått en knöl på ryggen den har vuxit mycket under senaste veckan. Hur stor är risken under en operation och är det värt att operera. Har ingen aning om vilken veterinär man skal gå till. Tack för svar är väldigt orolig

 • Skötselråd chinchilla

  Den lilla chinchillan (Chinchilla lanigeia) är en gnagare, nära släkt med marsvin och piggsvin. En chinchilla kan leva väldigt länge. Enstaka individer har blivit upp mot 18-20 år men den genomsnittliga livslängden ligger på 10-15 år.

Gå till forumet om Gnagare
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons