Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Veterinären svarar om Skador

 • Fråga skickad från Apoteket.se

  Hej. Min häst har två sår i ansiktet som har växt, och han har tappat pälsen där. De har aldrig blött från såren, utan det ser mer ut som att han bara har tappat pälsen. Det ser ut som att några insekter kan ha ätit på det. Vad ska man isåfall behandla såret med? Hur vet jag om det är svamp, eller löss eller något liknande? Tacksam för svar.

  Sophie-90

  Av: Sophie-90

 • sår

  Hej min ponny får väldigt lätt sår av bromsarna där dom har bitit och såren blir oftast ganska kött aktiga och jag undrar vad jag ska lägga på såret och varför hon får så lätt sår fast hon inte kliar sig...?

  nappe

  Av: nappe

 • Svullen has behandling?

  Hej Arabstoet jag är medryttare till gick för en vecka sedan igenom staketet (eller hon försökte i alla fall) vilket resulterade i ett fult litet sår vid hasen på höger bakben. Som följd svullnade hasen upp ganska bra och hon fick helt enkelt vila. Fick rådet att tvätta rent sår med hibiscrub och klorhexidin, vilket jag nu gjort sedan dess och såret läker som det ska även om det gått lite sakta. Har även tagit…

  Nicole-d1

  Av: Nicole-d1

 • Sår och svullet bakben- vad göra?

  Jag upptäckte idag att hästen hade ett till synes ytligt sår på bakbenet, det såg alltså inte ut att vara djupt. Men bakbenet är ganska svullet, från hasen till kotan. Nu har jag bara tvättat av benet, samt rengjort med jodopax. Gick en sväng men hände ingenting med svullnaden. Tycker inte att hon haltar, hon vilar på det andra bakbenet så hon står gärna på det svullna bakbenet. Finns det något mer man ska göra?

  emma-e3

  Av: emma-e3

 • sår

  Hej! Hur behandlar man alla små och även stora sår hästarna får i hagen? Tack, Carina.

  carina regnander

  Av: carina regnander

 • Skrubbsår

  Hej! För 3 dagar sedan snubblade min dotters ponny så den gled på knäna på grusvägen ca 40 cm och fick då rejäla skrubbsår. Det var slätt just där så några stenar kan jag inte se i såret. Har lagt jodopaxomslag och 2:a o 3:e dagen har det fått vara fritt ute i hagen. Hon har inte rullat sig så det har hållt sig rent. Nu undrar jag om jag bör tillkalla veterinär då det…

  Gunilla Eklund

  Av: Gunilla Eklund

Fråga 81-86 av 86

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons