Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Konstiga utslag

Hej! jag har en ryss steppsköldpadda som haft en taskig start i livet. hon är ca 1 år gammal vad jag tror och hon väger 60g.
hon har mått relativt bra under tiden jag haft henne men varit mycket glupsk, utan viktökning. efter besök hos vetrinären upptäckte dem att hon hade A-vitaminsbrist och mask i magen, vilket vi direkt satte in behandling mot.
men nu har det plötsligt uppkommit konstiga gulnande blåsor på hennes bakben och hon vill helst inte äta om man inte envisas med henne.

kan det vara någon biefekt av maskmedlet?
vetrenären vi var hos tog även blodprov på henne och såg att hon hade dåliga blodkroppar men att nya höll på att bildas, kan det vara något samband?
hon sover mycket mer än vad hon tidigare gjort.
jag är så orolig för henne.

Veterinären svarar

Hej!

Eftersom din sköldpadda inte fått en så bra start i livet kan det ta tid att få ordning på problemen som kan komma det ena efter det andra.

Jag tror inte att blåsorna i huden beror på avmaskningen men det kan bero på överdosering av A-vitamin om man givit lite för mycket i avsikt att häva bristen.

I vilket fall verkar du ha fått tag på en reptilkunnig veterinär så jag tycker du ska kontakta honom/henne igen.

Lycka till!

Veterinären svarar om Reptil

 • Rosa utslag

  Hej! Jag har en gulbukad vattensköldpadda som jag har tagit över från en vän. Har idag upptäckt att den har rosa utslag på halsen och på simhuden mellan klorna. vad kan detta bero på? tacksam för svar! MVH Elin Johansson

  ElinJohansson

  Av: ElinJohansson

 • ömsnings poblem

  under en resa tidigare i veckan ömsade min leopardgecko men han fick inte av allt skinn från svanstippen (ca 1 cm) och eftersom skinnet torkade är det som finns kvar av den delen av svansen skinn och ben, det är helt stelt och jag undrar om han kommer tappa den delen av svansen, om det är farligt för ödlan eller om han får leva med det resten av livet.

  mallow

  Av: mallow

 • Konstiga blåsor på ryggen

  Jag har en skäggagam som nu har fått gulaktiga blåsor (tror jag) på ryggen! Det är inte vanligt ömsande! Jag kan bifoga bild om det skulle hjälpa. Vad kan det vara?

  mariawagenius

  Av: mariawagenius

Fler frågor om Reptil

Forum Reptil

 • Skötselråd orm

  Ormen är den reptil som hållits längst som sällskapsdjur. Det finns många olika typer av ormar och det är viktigt att informera sig om skötsel av just den art man har. Felaktig skötsel leder till stress och sjukdomar.

 • Förstoppning sköldpadda

  Förstoppning kan bero på att sköldpaddan äter av bottensubstratet. Det är därför viktigt att ha uppsikt över djuret och byta underlag om sköldpaddan äter för mycket.

 • Möte med kallblodiga varelser

  Hur mycket kunskap har Sveriges veterinärer om reptiler?

Gå till forumet om Reptil

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons