Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till Firstvet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Orolig!

Hej! Min katt skadades på ännu oklart sätt för 2 veckor sedan och fick operera höftkulan. Han har nu en platta och skruv där som ersättning. När han kom hem från veterinären hade han blåmärken överallt samt skrapsår/ytliga sår på ena benet.
Han har sedan operation fått vara inhägnad i en sorts bur där han inte kan röra benen eller gå omkring så mycket för att han ej ska kunna hoppa upp/ner på möbler.

Min fråga: På samma ben som hade såren har han nu fått någon form vätskefylld påse/blåsa, ca 3*2cm stor. Vad kan detta vara? Är det något farligt?
Han får ej ont när man tar eller klämmer på den men vi har ej upptäckt denna tidigare.
Han är en 2 årig väldigt långhårig katt, dem har fått raka av det mesta av pälsen på bakre delen och även på benen, därför har vi nu upptäckt denna, vad vi vet, nya påsen på ena bakbenets knäveck.

Veterinären svarar

Hej
Vad tråkigt att er katt blivit så allvarligt skadad! Men skönt att han nu är opererad och på bättringsvägen.

Den vätskefyllda påsen kan vara ödem, dvs vätskeansamling pga att kroppen försöker läka det skadade området. Om det är ett ödem så är det ofarligt och man kan försiktigt massera området flera ggr dagligen för att få det att minska i omfång snabbare. Kroppen kommer själv ta hand om vätskan så småningom.

Men eftersom han är opererad och han dessutom haft flera sår på det benet så kan det även vara en böld. Då har han fått en infektion och behöver veterinär omvårdnad där man dränerar bölden och kanske sätter in medicinsk behandling. Eftersom det inte går att per mail bedöma vilket av det det är så tycker jag att ni skall låta en veterinär undersöka er katt och bedöma vilken behandling som är lämplig.

Lycka till!

Veterinären svarar om Katt

 • Bulnad på höger kindsida

  Hej! Upptäckte igår en “bula” på min katt på höger kindsida som idag blivit större! Den är mjuk & påverkar nu hans öga, då bulan blivit större & ögat därmed mindre. Katten är 14 år & mer slö nu än vanligt, äter mindre än förut, ja minimalt, sover mest & vill inte gärna gå ut. Han var före detta mån om maten, ville alltid gå ut & lekte emellanåt med den lilla katten vi har.…

  Gita

  Av: Gita

 • Katt som inte kan stödja på ena tassen

  Hej! Min katt kan inte stödja på ena framtassen utan hoppar fram på 3 ben.. Han gnyr till ibland. Vad ska vi göra? Bör vi åka till veterinären?

  Svante13

  Av: Svante13

 • katt hjärnskakning?

  Hej! I lördags klämde min katt (4,5 mån) sitt huvud i en byrålåda. han kröp upp bakom byrån när ja skulle stänga den. ja stängde den inte med fart och inte speciellt hårt och han gnällde inte eller skrek eller så utan sprattlade till och en sekund senare hade ja plockat ut honom och fick undersöka honom på hela kroppen och han verkade må bra. nu två dagar senare har han känns lite nere o…

  dana_roman

  Av: dana_roman

Fler frågor om Katt

Forum Katt

 • Utekatt som jamar och vill ut

  Hej! Vår katt är en norsk skogskatt och hon är utekatt. Första året var hon inne, men därefter har hon varit ute mer och mer. Hon är nu 3 år- Vi tycker det är mysigt när hon är inne så att vi kan leka med henne, pyssla om henne och…

 • Min katt bits och rivs

  Varför bits och rivs katten?

 • Kattunge skadad tasa

  Hej, Jag har en kattunge på 10 veckor vars framtassar drabbats av några slags sårskorpor, se bild nedan. Jag undrar om det är någon här som varit med om något liknande samt om jag bör ta honom till veterinären pga det? ”Såren” läcker inte, han kan stödja sig på tassarna…

Gå till forumet om Katt

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons