Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons

Kejsarsnitt

Hej! Jag undrar vad ett kejsarsnitt skulle kosta ifall man behöver det ?
Jag har en katt som är dräktig och jag har kikat runt lite på internet om vad ett kejsarsnitt kostar ungefär.. vissa skriver mellan 11-20000.. Min kompis berättade att hon fick göra kejsarsnitt på hennes katt för några år sen och då hade det kostat mindre än 3000:- för både kejsarsnitt och sterilisering. (utan försäkring)

vilket stämmer?

Sen så nu har jag tecknat en försäkring med självrisk på 1500:-
Det måste väl bli billigare med försäkring och inte utan?

Veterinären svarar

Hej Jenny!
När det gäller försäkring ska du läsa dina försäkringsvillkor för att veta exakt vad den täcker eller inte. Är du därefter osäker på vad som gäller för just din katt kan du ringa kundsupport hos ditt försäkringsbolag för hjälp. Om försäkringen täcker en sjukdom/skada så innebär det att du endast ska betala din del av kostnaden, dvs den fasta och den rörliga delen av självrisken. Somliga försäkringar täcker då även medicinkostnader mm, andra inte.
När det gäller kostnad för kejsarsnitt på en katt beror den bland annat på vilken tid på dygnet detta ingrepp måste utföras (eftersom jourtid innebär en massa extrakostnader) och om ingreppet är planerat eller akut och vilket skick katten är i vid ingreppet. Ibland ges annan behandling/undersökning (ex. värkstimulering, röntgen eller ultraljud mm) i förbindelse med kejsarsnittet och då tillkommer givetvis kostnader även för dessa undersökningar. Därför kan det vara svårt att säga exakt vad det skulle kunna kosta och det är en av orsakerna till att prisuppgifter på nätet varierar eller saknas. Ring hellre en veterinär i din närhet för prisuppgift samt för att höra om de överhuvudtaget utför födselshjälp. På mindre kliniker gör man sällan detta beroende på att det ofta är väldigt personal- och tidskrävande.
Hoppas mitt svar var till hjälp!

Veterinären svarar om Katt

 • Försäkringar

  Hej, vet ni om det finns något försäkringsbolag som täcker munhållan på katter, i sina försäkringar? // Emil

  emil_andersson

  Av: emil_andersson

 • Har försäkringsbolag rätt att läsa journaler?

  Hej! Jag undrar om det finns någon lag/bestämmelse om att försäkringsbolaget får begära journalkopior utan djurägarens tillåtelse eller vetskap? Hittar ingen information om detta någonstans. Det känns som om det inte vore tillåtet, utan att sekretessen borde falla in där. Tacksam för svar!

  Idag

  Av: Idag

 • försäkring

  Hej, Jag har nyligen försäkrat min katt som tidigare har haft urinvägsinfektion och försäkringsbolaget har reserverat sig mot alla sjukdomar i urinorganen. Eftersom de skriver i försäkringsvillkoren att de reserverar sig "för sjukdomar som visat symtom före försäkringens begynnelsedag" undrar jag om man kan koppla alla sjukdomar i urinorganen som följdsjukdomar till en urinvägsinfektion? Tacksam för hjälp. /Tanja

  Tanja Weiffert

  Av: Tanja Weiffert

Fler frågor om Katt

Forum Katt

 • Kattunge skadad tasa

  Hej, Jag har en kattunge på 10 veckor vars framtassar drabbats av några slags sårskorpor, se bild nedan. Jag undrar om det är någon här som varit med om något liknande samt om jag bör ta honom till veterinären pga det? ”Såren” läcker inte, han kan stödja sig på tassarna…

 • Kastrerad hankatt som leker

  Hej! Jag har en liten hankatt på 6 månader som fick en bukoperation då hans testiklar fastnade i magen. Det har gått sex timmar sedan operationen och han leker i sitt klätterträd och hoppar upp på höga bänkar. Försöker få honom att lugna ned sig men det är nästintill omöjligt.…

 • Katt med tvångsbeteende

  Vår katt jamar konstant och på nätterna envisas han med att ligga på husses huvud, så fort husse rör på sig, börjar han jama och stryka sig mot hans huvud. Är detta ett tvångsbeteende eller separationsångest?

Gå till forumet om Katt

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons