Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Förtvivlad får en veterinär göra så här?

Hej
I juni gick jag till en vetrinärklinik som jag inte varit hos förut. Min katt hade magrat massa och drack mycket vatten dessutom hade han hudutslag på hö framsida av nacke som jag i flera år gått till vetrinärer och bara fått koritson som inte hjälpt alls. Jag bad vetrinäen titta på detta hon sa då det inte va nåt farligt men bad henne ändå att få operera bort detta plus att ta prover på katten för att se vad som va fel med honom. Allt detta fick jag till stånd för att jag stod på mig.
Operation skedd i juni bad dom ta prov på det dom tog bort dom skulle ta bort allt på halsen. Det visade sig att katten hade hudcanser. Såg dom inte hade tagit bort allt vaför? vet svarade det inte fanns marginal av skinn att ta av. Att det som tagits bort måste läka och att jag kunde komma tillbaka till höste och ta det som va kvar. Ingen av mina vänner som har djur av olika slag tyckte det INTE fanns marginal det fanns massa hud att ta av.
Pover visade hypertyroidea plus förhöjt lever och njurvärde men inte så farligt enlig Vet. Medecinen för detta kräktes han upp ringde och bad om ett annat preparat som inte skulle ge så mkt biverkan. Testad först av en god vän som hade detta preparat ...katten kräktes av detta också. Vad fanns att göra…specialfoder och Homepati i sommar för att rensa ut gifter i hans kropp. Tufft men det har gått bra.
Ringde idag då jag anser han är stark nog att ta bort det som är kvar av hudcanser. Jag får då veta att jag får betala en ny operation för 8000:- plus mera. Det hjag trodde va en självklarhet att dom skulle ta bort det dom lämnat kvar men så va inte fallet plötsligt. Dessutom började vetrinären prata om att det va 3 olika fält inte bara ett och dom andra 2 hade dom tagit bort. Sa ingenting blev så upprörd kände mig hjälplös. Herrgud innan operation såg dom hurväl som hälst att det va 3 små områden som nästa satt ihop Detta betalade jag för att dom skulle ta bort och gjorde så. Konsultation att titta kostade 650:- plus konsultation innan att titta 650:- plus prover och svar kostade 1800:- plus operation 8000:-. Vet tyckte nu att jag skulle komma så dom kunde titta hur det såg ut för att kunna operera. Detta skulle kosta 650:- jag sa som det va att det ser ut som i juni. När jag fråga om jag skall betala för ytterligare en operation för det dom inte tagit bort sa hon ja så är det. Helt stum blev jag…hade invaggats i tron om att detta skulle dom så klart ta efter sommaren då det andra läkt så det fanns marginal. Så här sitter jag med min katt som jag lagt ut alla besparingar på då han är gammal och försäkringen nu endast är på 6000 plus självrisk på 2500:- försäkringen är nu förbrukad för detta år. Jag är så upprörd att man kan få göra på detta sätt. Inget av detta att jag ingen skulle betala utgav dom i sitt sätt att prata med mig. Så katten kommer att få ha sin cancer som sakta börjar växa in i djupare delar i muskelaturen. Jag har inte råd att betala en ny operation.
Får man göra så här? Vad kan jag göra? Att ringa och komfrontera vill jag inte dessutom kommer man nästan aldrig fram på deras telefon.
Detta va ett långt meddelande som jag hoppas du kan hjälpa med svar på-
Tack!
Mvh mia

Veterinären svarar

Hej!

Jag är ledsen att din katt är sjuk och du känner dig felaktigt behandlad. Det är alltid jobbigt att ha ett sjukt djur och det blir ännu jobbigare om man inte förstår varför saker blir som de blir. Jag kan inte säga om din veterinär begått några fel eftersom jag inte vet exakt vad som gjorts och sagts. Jag kan därför inte uttala mig om detta specifika fall.

Min erfarenhet är att det är bäst att lösa problemen med sin veterinär direkt. Om du inte vill prata med veterinären är ett alternativ att ringa kliniken och be att få prata med chefen. Om du inte vill prata med dem i telefon kan du istället skriva ett mail. Om man tror att ett veterinärmedicinskt fel har begåtts gör man en anmälan till veterinära ansvarsnämnden.

Det är i de allra flesta fall så att man får betala för omoperation om anledningen till omoperation är utanför veterinärens kontroll.

Hoppas det går bra för dig och din katt!

Vänliga hälsningar

Veterinären svarar om Katt

 • Hjulbent katt

  Hej! Vi har en kattunge på 16 veckor, och han är hjulbent på bakbenen, och lite mindre hjulbent på frambenen. Jag undrar om det är normalt, om det kommer att växa till sig? Eller kommer han få problem när han blir äldre? Mvh / Emelia

  EmeliaEriksson

  Av: EmeliaEriksson

 • Giftiga växter

  Jag har en katt som har en förkärlek att äta på bladen hos växter, inte blommorna. Har nu köpt lite växter till min rabatt, nu lyckades hon äta lite på ett blad från en alunrot. Kan inte hitta ngn info om den är giftig?? Ville dubbelkolla om jag kan ha dessa växter, alltså är ofarliga för katter. Akleja, stjärnflocka, flocknäva och stäppsalvia. Är det växter som är ofarliga?

  tiramix

  Av: tiramix

 • Smittorisk

  Hej jag har hepatit c och vår kattunge rivs endel och jag undrar om jag kan smitta min son med hepatit om katten river mig och sen senare honom? Orolig och har inte tänkt på det förrän nu.

  erika_wretström

  Av: erika_wretström

Fler frågor om Katt

Forum Katt

 • Sköldkörtelsjukdomar - Hypertyreoidism hos katt

  Lär dig om sköldskörtelsjukdomar hos katt

 • Pratande katt om nätterna..

  Hej! Lite bakgrund innan frågan: Har sedan 6dar tillbaka adopterat en omplaceringskatt, 3år gammal. Hon kommer från USA, tidigare ägaren flyttade hem till Sverige förra året, för att sedan flytta till Europa. Katten mådde inte bra av flygresan, slutade äta, bodde 3mån på katthem innan hon kom till mig i…

 • Glaukom katt

  Glaukom (grön starr) innebär att vätska pumpas in i ögat snabbare än den rinner ut. Resultatet blir en tryckökning. Orsakerna är många, allt från medfödda defekter till tumörer men hos katt är vanligaste orsaken inflammation i ögat. Behandling består i trycksänkande mediciner och antiinflammatorisk behandling

Gå till forumet om Katt

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons