Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

kaninens bakben snett

Hej!
Min 9 åriga kanin har under några månader fått en betydligt sämre motorik baktill. Hon stödjer knappt på sitt ena bakben och det ser snett ut (vinklat) och därmed lutar hon när hon skuttar och sitter. Det ser väldigt tråkigt ut och ibland trillar hon över på andra sidan. För övrigt är hon pigg och äter bra. Dock bajsar hon och kissar väldigt mycket och blir väldigt kladdig baktill vilket är ett meck att hålla i schack och pälsen blir lidande och trillar av. Som liten hade hon enorma problem med lutande huvud och rullande ögon och var nära att stryka med men hon har Tack och lov repat sig flera gånger.  Men den tendensen ser jag inte alls nu, förutom att hon lutar vilket ev beror på bakbenet som ser snett ut.
Jag är så rädd att besöka veterinären då de kanske resonerar att inget går att göra. Hon är lika värdefull som min son. Och jag ser att hon har aptit i alla fall.
Bor i Helsingborg,  vem rekommenderar du, Cecilia Trädgård i Hjärup eller Maj-Britt på Helsingborgs djursjukhus? Om du känner till de vill säga.

Veterinären svarar

Hej!

Om kaninen är 9 år gammal måste man vara beredd på att den kan vara i slutstadiet i livet. Därmed inte sagt att det inte finns behandlingar som skulle kunna ge viss bättring och lindring som kan göra att kaninen kan leva ett gott liv ett tag till. Det är dock viktigt att ta en kanin med så pass kraftiga besvär till veterinären.

Om kaninen är så värdefull för dig tror jag inte att du vill att hon ska lida och må dåligt i slutstadiet av sitt liv. Jag är övertygad om att hon har haft ett riktigt bra liv hos dig och hon har ju uppnått en hög ålder.

Du måste uppsöka en kaninkunnig veterinär så att du får de bästa råden och den bästa hjälpen. Jag ser att du har koll på vilka som finns nära dig. Jag känner båda men kan inte säga att en är bättre än den andra. Jag tror att Cecilia Trägårdh har jobbat längre men jag är osäker.

Ring och boka tid hos någon av dem så hoppas jag att du får bra hjälp!

Veterinären svarar om Kanin

 • Bättring

  Hej Marianne! Dennis här! Busunge mår bara bra. Tassen ser rak och fin ut men hon har fortfarande lite muskler att återhämta, därför hänger den lite längst fram. Hon använder dock sin tass mer eller mindre obehindrat och hittar på nya bus varje dag. Nu senast tittar hon på emil i lönneberga. Hon tittar koncentrerat upp till 45 minuter, Byter vi sedan program så kan hon titta fokuserat i 30 minuter till. Du ordinerade henne…

  dennis_dominerar

  Av: dennis_dominerar

 • Sned bakdel

  Hej! Vi har en hermelin som är som är född i mitten av maj. Hela hans bakdel är sned när han rör sig. Han hoppar alltid i sidled. Alltid åt höger. När han ligger ner är det alltid höger bakben som är utsträckt. Jag har kollat på ett antal kaniner som rör sig på youtube o kan inte se att någon kanin är sned på samma sätt. Ska vi oroa oss ?

  karolina_nielsen

  Av: karolina_nielsen

 • Min kanin haltas o har svårt att gå

  Jag vakna imorse så såg jag min kanin sitta i buren o inte röra på sig som han gjorde innan. Så jag lyfte upp honom och tog in han i mitt hem så kunna han inte gå o han verkade vara rädd.. han haltades och hade svårt och gå så kan du hjälpa mig snälla.. jag är så rädd om honom.. :(

  ageelali22

  Av: ageelali22

Fler frågor om Kanin

Forum Kanin

 • Utbrott av ny form av kaningulsot

  Läs om kaningulsot och den nya virusvarianten.

 • Ögonsjukdomar kanin

  Ögonsjukdomar på kaniner är ofta en del av andra sjukdomskomplex som bakteriella snuvor och tandsjukdomar. Vid upprepade eller allvarliga besvär bör man leta efter underliggande eller bidragande sjukdom.

 • Värmeslag kanin

  Sommartid är det mycket viktigt att skydda sin kanin från värmen. Värmeslag är en vanlig orsak till plötsliga dödsfall på framför allt utekaniner.

Gå till forumet om Kanin

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2021 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons