Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Daniellas hälsotillstånd

Hej Marianne!

Ja, jag vet vad som gäller nu. Tack för senast! Jag tyckte i efterhand att frågan här var överflödig med tanke på att du har undersökt kaninen men tyckte samtidigt att det var bra att du svarade på den här så att inte fler behöver oroa sig.

Daniella vilar mycket och ligger still mycket men har den senaste dagen börjat stödja på sin drabbade tass, inte för att jag petar på den utan för att hon gör det självmant. Hon äter och dricker och bajsar och kissar och är på allmänt gott humör. Hon hoppar fram när buren öppnas och pussas för fulla hus. Dvs, samma gamla glada tjej som hon alltid är. Skillnaden är att hon nog förstått att hon måste vila.

Gällande den veterinärklinik som förespråkat avlivning via telefon blev jag uppriktigt förbannad. Hur kan en klinik, utan att ens ha tittat på varken djuret eller åkomman bara komma med en sån sak, speciellt som jag tydligt informerat om att hon är sitt vanliga jag med en tass som enbart är svullen men bekräftat unte bruten upptill.

Tittar man på djuret och kommer fram till att diagnosen är mycket dyster kan jag förstå att man väljer att den skall få somna, men för mig är det helt bortom allt förstånd hur man kan ge ett sådant besked på telefon utan att kolla upp allmäntillståndet.

Jag tror att det är såhär: De skiter i djuren när de säger så, de kan inte, de orkar inte, det är den lättaste utvägen känns det som. Behöver inte vara så men jag fick den känslan.

Där, kommer vi också till en punkt när jag vill tacka dig! Varför då? Jo hade du inte lärt mig så mycket om kaniner som du har gjort så hade jag nog gjort slag i saken och avlivat henne - i onödan, men kan man sin sak så vågar man ifrågasätta vissa saker, vilket i detta fallet var tur att jag gjorde. Annars hade Daniella gått ett tråkigt öde till mötes.

Vad försöker jag säga??? Jo: Tack Marianne! Det är jag som varit frågvis men det är du som bidrar med kunskapen, och här kom kunskapen om kaniner verkligen till nytta! Jag är dig evigt tacksam! Det vill jag att du ska veta!

Daniella är i allafall sitt vanliga jag, och vi hoppas att det så får förbli! Ha det bäst! MVH Dennis

Veterinären svarar

Hej Dennis!

Tack för berömmet! Det gläder mig att jag kan sprida kunskap både till dig och andra kaninägare. Det är därför det är så bra att fråga. Man lär sig ju inget annars.

Jag beklagar din tråkiga upplevelse när du ringde till en annan klinik. Jag har tyvärr ingen annan förklaring än att det finns stor okunskap och att kaniner generellt kan vara väldigt styvmoderligt behandlade. Det gör mig så ont men jag kan inte göra annat åt det än att hjälpa så många jag kan.

Det gläder mig att Daniella mår bra och verkar läka. det ska bli spännande att se henne på återbesöket.

Du får hälsa henne från mig!

Veterinären svarar om Kanin

 • Bruten fot

  Hej, min mamma råka stänga dörren på min kanins fot så nu är den bruten och det är helt stängd överallt. Vad kan man göra själv just nu?

  Roza

  Av: Roza

 • Daniella blir friskare

  Hej Marianne Daniella mår bättre. Hennes brutna tass anser jag fortfarande vara svullen, men det positiva är att jag vid ett flertal tillfällen sett henne stödja på benet mer och mer. Dessutom såg jag att han två gånger lyckas använda båda tassarna för att tvätta sitt ansikte. Hur länge ska tassen vara svullen? MVH Dennis

  dennis_dominerar

  Av: dennis_dominerar

 • Daniellas hälsotillstånd

  Hej Marianne! Ja, jag vet vad som gäller nu. Tack för senast! Jag tyckte i efterhand att frågan här var överflödig med tanke på att du har undersökt kaninen men tyckte samtidigt att det var bra att du svarade på den här så att inte fler behöver oroa sig. Daniella vilar mycket och ligger still mycket men har den senaste dagen börjat stödja på sin drabbade tass, inte för att jag petar på den utan…

  dennis_dominerar

  Av: dennis_dominerar

Fler frågor om Kanin

Forum Kanin

 • Ummeli uJeff Bezos @@ Hoe om ngo-666 illuminati geheime vereniging aan te sluit vir geld whatsup wha

  Ummeli uJeff Bezos @@ Hoe om ngo-666 illuminati geheime vereniging aan te sluit vir geld whatsup whats of CALL + 27734818506 Namibië Ummeli uJeff Bezos @@ Hoe om ngo-666 illuminati geheime vereniging aan te sluit vir geld whatsup of CALL + 27734818506 Namibië UK VSA Bahrain, VAE Ierland Swaziland sluit…

 • {F.L}Real nuggets and gold bars for sale +27613119008 in USA, Canada Uk, France,

  {F.L}Real nuggets and gold bars for sale +27613119008 in USA, Canada Uk, France, Switzerland Denmark, Finland, Netherlands, Norway, Sweden Egypt, Jordan, South Africa, Iraq, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia, UAE , Australia, New Zealand South Africa, Jordan, Kuwait, Turkey, Belgium, Saudi Arabia, Berhrain, Australia, Malaysia, Johannesburg, Lebanon, Zambia, USA, Kenya,…

 • Annonces buy high quality potassium cyanide pills and Powder+27613119008 in Zastron, Allanridge

  Annonces buy high quality potassium cyanide pills and Powder+27613119008 in Zastron, Allanridge,Boshof,Bothaville,Brandfort,Bultfontein,Hoopstad,Kgotsong,VirginiaWelkom,Wesselsbron,Winburg, Arlington, FreeState,Bethlehem,Clarens,Warden,Winburg,Harrismith,Clocolan,Cornelia,Excelsior,Ficksburg, Pure Potassium cyanide (kcn) at cheap price call +27613119008 ..view phone in south Africa pretoria , Johannesburg cape town , Durban , rastenburg providing a fine range of Chemicals such as Acids, Caustic ills in this…

Gå till forumet om Kanin

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons