Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Bättring

Hej Marianne! Dennis här!

Busunge mår bara bra. Tassen ser rak och fin ut men hon har fortfarande lite muskler att återhämta, därför hänger den lite längst fram. Hon använder dock sin tass mer eller mindre obehindrat och hittar på nya bus varje dag. Nu senast tittar hon på emil i lönneberga. Hon tittar koncentrerat upp till 45 minuter, Byter vi sedan program så kan hon titta fokuserat i 30 minuter till.

Du ordinerade henne burvila som du vet. De gånger som hon har lessnat på buren har hon försökt att hoppa ut. De enda orden jag har behövt säga till henne då är “Tänk på Marianne!” Buaunge har då lydigt gått tillbaka in i buren igen.

Magnus har slutat att attackera och hans infektioner i ögat har upphört helt,

Brasse kämpar på och mår bra

Felix stormtrivs och sjunger flera gånger per dag i synnerhet när jag spelar trumpet, haha.

Kiko mår bra och har på senaste tiden börjat att leka Ber jag honom att ställa sig upp så ställer han sig på två ben. Han sover i sängen under täcket och brukar få höra en saga innan han ska sova.
Kiko är oerhört noga med att inte kissa eller bajsa i sängen utan säger till när det är dags att gå in i buren och gå på toaletten. ibland har det hänt att han själv hoppat upp kl 6 på morgonen och buffat på mig varpå han lägger sig under täcket och sover en stund,

Behöver busunge komma tillbaka på återbesök eller törs du lita på mitt ord att tassen ser fin ut?

MVH Dennis

Veterinären svarar

Hej Dennis!

Kul att det går så bra! Återbesöket syftar till att göra en säkerhetskoll och det är självfallet inte tvingande om du tycker att verkar läkt och fungera som det ska. Ska du ändå till kliniken vid något annat tillfälle i framtiden kan du ta med Busunge då i stället. Om något skulle krångla igen, måste du självfallet höra av dig så vi kan titta så fort som möjligt.

Härligt att höra att alla dina djur trivs och är friska!

Veterinären svarar om Kanin

 • Bättring

  Hej Marianne! Dennis här! Busunge mår bara bra. Tassen ser rak och fin ut men hon har fortfarande lite muskler att återhämta, därför hänger den lite längst fram. Hon använder dock sin tass mer eller mindre obehindrat och hittar på nya bus varje dag. Nu senast tittar hon på emil i lönneberga. Hon tittar koncentrerat upp till 45 minuter, Byter vi sedan program så kan hon titta fokuserat i 30 minuter till. Du ordinerade henne…

  dennis_dominerar

  Av: dennis_dominerar

 • Sned bakdel

  Hej! Vi har en hermelin som är som är född i mitten av maj. Hela hans bakdel är sned när han rör sig. Han hoppar alltid i sidled. Alltid åt höger. När han ligger ner är det alltid höger bakben som är utsträckt. Jag har kollat på ett antal kaniner som rör sig på youtube o kan inte se att någon kanin är sned på samma sätt. Ska vi oroa oss ?

  karolina_nielsen

  Av: karolina_nielsen

 • Min kanin haltas o har svårt att gå

  Jag vakna imorse så såg jag min kanin sitta i buren o inte röra på sig som han gjorde innan. Så jag lyfte upp honom och tog in han i mitt hem så kunna han inte gå o han verkade vara rädd.. han haltades och hade svårt och gå så kan du hjälpa mig snälla.. jag är så rädd om honom.. :(

  ageelali22

  Av: ageelali22

Fler frågor om Kanin

Forum Kanin

 • Utbrott av ny form av kaningulsot

  Läs om kaningulsot och den nya virusvarianten.

 • Ögonsjukdomar kanin

  Ögonsjukdomar på kaniner är ofta en del av andra sjukdomskomplex som bakteriella snuvor och tandsjukdomar. Vid upprepade eller allvarliga besvär bör man leta efter underliggande eller bidragande sjukdom.

 • Värmeslag kanin

  Sommartid är det mycket viktigt att skydda sin kanin från värmen. Värmeslag är en vanlig orsak till plötsliga dödsfall på framför allt utekaniner.

Gå till forumet om Kanin

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons