Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Suprelorinbehandlad hona på våren?

Det är lite drygt 1 år sen (18 feb 2011 närmare bestämt) som vår Imie fick sitt implantat, men just nu tycker jag att hennes vulva är en liten aning mer accentuerad. Sen så kommer ibland en liten mängd gulaktig flytning som vad jag kan bedöma är luktfri, fast det kan ju vara så att mängden jag får på papperet är för liten för att jag ska känna nått.

Det känns som det är för tidigt för henne att vara på väg in i brunst även om jag vet att verkningstiden för ett inplantat kan variera en del.

Händer det att behandlade honor har lite brunstkänning på våren eller börjar det bli dags att förnya implantatet?
Eller är flytningen något jag bör ta allvarligt på och ta henne med till veterinären?

Hon är i.a.f. pigg som tusan nu när våren kommit och är högt och lågt.
Jo förresten hon verkar boa lite mer än vanligt, så vi får ofta gräva efter strumpor och kalsonger under varmvattenberedaren när vi ska tvätta.

Mvh
Uffe

Veterinären svarar

Hej Uffe!
Suprelorinbehndlingar är så nya att man ännu inte kan säga allt om varaktighet, biverkningar och annat. Hittills har det dock varit flera honor, där effekten gått ur efter ca 1,5 år i ställer för efter 2 år. Kanske är din iller ett “extrem-fall”?
Jag tycker du ska kolla upp flytningarna. En oro som finns när det gäller hormonbehandlingar av honor, är att de får livmoderinflammation och det klassiska symptomet är då flytningar. Ser livmodern fin ut, ska man nog överväga att sätta in ett nytt implantat. Om det finns misstanke om livmoderinflammation, är det bästa att utföra en kirurgisk kastration.
Lycka till!

Veterinären svarar om Iller

 • Suprelorinbehandlad hona på våren?

  Det är lite drygt 1 år sen (18 feb 2011 närmare bestämt) som vår Imie fick sitt implantat, men just nu tycker jag att hennes vulva är en liten aning mer accentuerad. Sen så kommer ibland en liten mängd gulaktig flytning som vad jag kan bedöma är luktfri, fast det kan ju vara så att mängden jag får på papperet är för liten för att jag ska känna nått. Det känns som det är för…

  Uffe Norberg

  Av: Uffe Norberg

 • suprelorin implantat på iller?

  Hej skulle du kunna berätta för mig vad suprelorin implantat på iller menas, hur länge sitter implantatet i och kan man ta ut det när som helst. min iller har precis börjat löpa och vill inte kastrera henne, för ska avla på henne senare i hennes liv. hon är bara 7 månader gammal. och hur mycket kostar det att sätta i ett suprelorin implantat?

  johanna-11

  Av: johanna-11

 • Sommarsvans eller binjuretumör?

  Hej, har en illertjej på lite över 3 år. De senaste 2 somrarna har hon blivit väldigt tunnhårig på svansen, antog första året att det var sommarsvans men nu i år tycker jag att det är mindre päls än vanligt på svansen. Det har inte spridit sig till bakkroppen utan det är begränsat. Hon verkar vara sig själv å är alltid full i bus å äter bra. Hon får även gimpet vitaminpasta och vetegroddsolja någon…

  robinF

  Av: robinF

Fler frågor om Iller

Forum Iller

 • Skötselråd iller

  Tamillern som är ett mårddjur släkt med mink och vessla, har domesticerats under flera hundra år och är nu inte bara ett uppskattat sällskapsdjur utan används även till jakt.

 • Mastcelltumör iller

  Mastcellstumörer är godartade tumörer som är vanliga på iller. De bör dock opereras bort eftersom de kan bli såriga och orsaka obehag för illern.

 • Mjältförstoring iller

  Förstorad mjälte är ett mycket vanligt tillstånd på iller. Orsakerna kan variera men i de flesta fall handlar det om en tämligen ofarlig sjukdom.

Gå till forumet om Iller

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons