Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Ställning vid benbrott

Vår rottweiler tik fastnade i ett staket med bakbenet och slet sig loss, hon drog loss ben, senor och muskler så det var väldigt skadat.
Blev behandlad med en metallställning med 48 bultar som var öppen runt benet så infektion på infektion råkade hon ut för och det lossnade och de gjorde om och hade sig.
Kändes lite fel att ha det så öppet så det blev varfyllt etc. Brukar man använda en (öppen) lösning som denna?

Veterinären svarar

Hej!

Vilken förfärlig olycka. Stackars er och er hund.
Jag kan inte svara på varför man valt den lösning man valt, utan det är en fråga som måste diskuteras med er egen veterinär som ju har tillgång till hela journalen och historiken. Men det är viktigt att du förstår vad tanken är och vad planen framöver är och vad du måste vara uppmärksam på. Så känner du dig osäker på vad som händer och varför är det alltid klokt att be om en telefontid så veterinären kan förklara läget för dig. Kanske bör ni även diskutera hur veterinären bedömer prognosen i dagsläget osv.
Men utifrån ditt mail så låter det som en komplicerad och öppen fraktur med ett sår som nog var ganska smutsigt från start. Man vill inte stänga in en infektion, utan ibland tvingas man hålla sår mer öppna så de kan läkas inifrån och ut.
Infektioner i skelett kan tyvärr vara långdragna och besvärliga och jag håller tummarna för att det läker bra framöver. Annars kanske man hamnar i ett läge där man blir tvungen att överväga amputation? Er hund kommer sannolikt behöva en lång period av rehab oavsett.

Stort lycka till!

Veterinären svarar om Hund

 • Svullen tå

  Hej! Min 15 veckor gamla fransk bulldog har gjort illa tån, troligtvis fastade hon någonstans och skadade den. Detta hände i torsdags och hon haltar ibland men tån är lite svullen. När man tar i den så tar hon bort tassen. Men hon är annars helt som vanligt med aptiten och humöret på topp. Har varit hos veterinären och dom bad oss avvakta, men eftersom tån nu är svullen så vet jag inte riktigt vad…

  Vera larsson

  Av: Vera larsson

 • Bruten klo.

  Hej, min hund har brutit en klo på framtassen och nu sitter den lite löst. Det blöder inte jättemycket, men en del. Kan jag klippa av klon längre in och stoppa blödningen med potatisstärkelse eller är det för riskabelt? Sprickan sitter ganska långt in på klon. mvh Love

  Love Nystam

  Av: Love Nystam

 • sensträckning

  Hej mina hundar har bråkat lasa apso,sen kunde inte min lilla tik inte resa sig på bakbenen,har känt o sträckt klämt på rygg o benen verkar inget brutet,när jag ställer henne upp så åker det vänstra bakbenet inåt kan stå en liten stund med stöd av mig ,gör en sträckning så att hon inte kan gå.mvh ulla

  totteulla

  Av: totteulla

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Jeg er lei av å sitte

  Jeg er lei av å sitte hjemme med sykdommen min. Jeg skal ingen steder de neste ukene. Han ønsker å gjøre noe og tjene penger på det. Kan du gjøre det hjemme? Gi oss beskjed hvis du vet, jeg er veldig takknemlig for deg.

 • funnet uten å snyte på Internett

  Går du ofte til selskaper som er engasjert i installasjon eller utskifting av bad?

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons