Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

sårskorpa som aldrig ramlar av

Hej

Min hund fick ett litet (ca 1cm) sår på ena benet för ca 1 1/2-2 månader sen, oklart vad som orsakat såret. Jag tvättade rent såret med dels klorhexidin och koksaltlösning och höll det under uppsikt. Det läkte ganska snabbt, blev aldrig infekterat och hunden verkade inte bry sig speciellt. En sårskorpa bildades men fortfarande, 2 månader efter jag upptäckte såret har inte skorpan ramlat av. Det ser fint ut, inte infekterat/inflammerat eller svullet, en ljus vit skorpa ca 1 1/2 cm i diameter. Varför ramlar den inte av? ska vi uppsöka veterinär eller vad ska vi göra? Hunden är fortfarande helt obesvärad av skorpan.

Veterinären svarar

Hej!

Vad händer om du pillar bort sårskorpan? Finns det fortfarande ett sår undertill eller bara ett läkt ärr i huden? Om det gör ont att pilla på sårskorpan eller om det är ett fult sår undertill så är det klokt att kontakta veterinär. Annars kan du bara tvätta bort det döda materialet (= skorpan) och se till att såret/ärret undertill läks utan ömhet eller infektion. På så här lång tid bör det inte finnas något sår kvar under sårskorpan.

Lycka till!

Veterinären svarar om Hund

 • Sår med grönt klet

  Hittade ett liten sårskorpa på min hunds rygg och när vi kollade på den så klämde vi lite på den och det kom ut nå grönt och hårt från såret är det någonting man bör kolla upp?

  elinpelin

  Av: elinpelin

 • Rosa fläck nos

  Vi har en Cockerpo 2 1/2 år. Han har alltid haft väldigt blöt, fin, hel svart nos. I går kväll såg vi plötsligt att det är som avskrapat en bit längst ner på nosen som är rosa. Vad kan det vara? Mvh/Annki

  annki_berggren_billhage

  Av: annki_berggren_billhage

 • Lös klo höger bakben.

  Har en liten blandras som gjort illa höger bakben i dag vet ej vd som hänt, han sprang lös sen satte han sig ner och börja slicka oavbrutet på tassen. Det ser ut som ett skärsår mellan tårna och en klo ser ut och ståta löst. Och det blöder rätt mycket,vad kan jag göra? Han låter inte mig titta ordentligt. Tacksam för svar

  pirjo_warvikko

  Av: pirjo_warvikko

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Jeg er lei av å sitte

  Jeg er lei av å sitte hjemme med sykdommen min. Jeg skal ingen steder de neste ukene. Han ønsker å gjøre noe og tjene penger på det. Kan du gjøre det hjemme? Gi oss beskjed hvis du vet, jeg er veldig takknemlig for deg.

 • funnet uten å snyte på Internett

  Går du ofte til selskaper som er engasjert i installasjon eller utskifting av bad?

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons