Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Sår på huvudet

Hej!
Min hund har ett ganska stort sår på huvudet som han har haft i lite mer än en vecka.
Vi vet faktiskt inte riktigt vad han har gjort. Men vi har iallafall försökt rengöra det och försökt att göra så att han inte får en inflammation på såret. Men det fortsätter bara att blöda, och det har det gjort ett tag nu. Men han verkar inte bry sig så mycket om såret utan fortsätter bara leka. Vi är ju självklart oroliga. Borde vi gå till veterinären?  Vad ska vi göra för att såret ska läka? Han har ju haft en tratt tidigare men han gjorde bara sönder den, så det tror jag dock inte kommer hjälpa. Tacksam för svar!
Mvh// Julia

Veterinären svarar

Hej Julia
Om er hund har ett sår på huvudet som inte slutar blöda trots att det gått en vecka sedan ni först såg det tycker jag absolut att ni skall gå till en veterinär. Det kan ju tex sitta någonting under huden (en tagg, pinne el dyl) som gör att såret inte kan läka. Det kan också ha blivit en infektion i det.

Annars är generellt rådet att skydda såret så hunden inte kan slicka på det. Tvätta och torka så det hela tiden är rent och torrt, men inte skada sårskorpan när det väl bildats en sådan.

Lycka till!
Här kan du läsa mer om sårskador

Veterinären svarar om Hund

 • Sår med grönt klet

  Hittade ett liten sårskorpa på min hunds rygg och när vi kollade på den så klämde vi lite på den och det kom ut nå grönt och hårt från såret är det någonting man bör kolla upp?

  elinpelin

  Av: elinpelin

 • Rosa fläck nos

  Vi har en Cockerpo 2 1/2 år. Han har alltid haft väldigt blöt, fin, hel svart nos. I går kväll såg vi plötsligt att det är som avskrapat en bit längst ner på nosen som är rosa. Vad kan det vara? Mvh/Annki

  annki_berggren_billhage

  Av: annki_berggren_billhage

 • Lös klo höger bakben.

  Har en liten blandras som gjort illa höger bakben i dag vet ej vd som hänt, han sprang lös sen satte han sig ner och börja slicka oavbrutet på tassen. Det ser ut som ett skärsår mellan tårna och en klo ser ut och ståta löst. Och det blöder rätt mycket,vad kan jag göra? Han låter inte mig titta ordentligt. Tacksam för svar

  pirjo_warvikko

  Av: pirjo_warvikko

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons