Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Problem efter kastrering

Hej!
Mitt namn är Tilda och jag mejlar till dig angående vår lilla valp. Vi har en Cockerpoo-valp på nio månader och han gick i onsdags igenom en kastrering. Han demonstrerade genast med att inte vilja gå någonstans och lade sig direkt ner på golvet och pep. Operationen hade enligt läkare gått bra och de anade att han var psykiskt fixerad av såret och området runt om operationssåret och skulle inte, eftersom han hade nog av smärtstillande, ha ont från operationen. Dock hade de efter att ha rakat honom och tvättat med sprit sett hur området runt om såret, framförallt pungen, gått över till en skrikande röd färg av irritation. Detta har behandlats med smörja, tvättats rent och ser ut att gå mot rätt håll.
Han har pipit konstant sedan han kom hem vid undantag av de tillfällen han lyckats somna en stund, och han har även visat sig vara mycket stressad under stunderna han får sin medicin samt när han behöver komma ut för att kissa och bajsa. Han har givetvis på sig tratt och utan den hade han gett sig på området runt såret direkt! Vi har även nu klippt ned stygnen som verkade sticka litet på den irriterade huden. Han är en hund som har en någorlunda känslig mage och det har absolut visats nu sedan han kom hem.
Vi kände att vi var tvungna att lämna över ansvaret till proffessionell hjälp då vi inte visste hur vi skulle göra för att lätta besvären för honom, då lämnade vi in honom till djursjukhus, där han fick vara från fredagen efter operationen till söndagen. Det gjorde honom gott och vi kände att vi ville ha hem vår hund då de också påpekade att det inte var något fel på honom mer än den här “fixeringen” och att den irriterade huden också blivit bättre.
Nu har vi haft honom hemma sedan igår, och vi ser vissa förbättringar. Men det känns också som att han har blivit helt omtumlad efter allt som har hänt de senaste dagarna och han är ju långt ifrån den glada valp han var innan operationen.
Tror ni att detta har satt sig psykiskt på vår hund, och tror ni, som vi farar över, att han kanske inte blir återställd??

Det har nu gått 5 dagar sedan han opererades.

Tack på förhand, Tilda- m. familj.

Veterinären svarar

Hej Tilda!

Usch vilken jobbig upplevelse för er lilla valp. Jag har tyvärr också varit med om liknande när hunden blivit jätteirriterad av såret och rakningen av huden efter någon operation, och det är verkligen jättejobbigt för hunden. För det mesta så brukar det dock gå bra, och de jag har träffat på har hämtat sig bra och blivit sitt vanliga jag igen.

Jag hoppas och tror verkligen att det blir så även med er hund!

Veterinären svarar om Hund

 • Lång tunga

  Jag har en hamiltonstövare, som enligt expertis i Västerås har en "för lång" tunga. Tiken har oftast tungan ute och det har medfört att framtänderna inte längre sluter tätt - kan jämföras med barn som suger på tummen. Min fråga är: Kan detta påverka hennes förmåga att följa ett harspår ? Hon är 2½ år och har ännu inte kunnat driva mer än 10 - 15 minuter innan hon tappar spåret. Jag hoppas på svar…

  Sippa 2

  Av: Sippa 2

 • Vandrande pungkula

  Min jack russel valp 6 månader har idag en pungkula . i Lördags hade han två men i söndags hade han endast 1 Har varit och ställt ut honom i helgen. Han e vet besiktigad med två kulor och när vi vaccinerade honom så hade han två. Vad kan jag göra ? Tacksam för svar.

  AnnaBus

  Av: AnnaBus

 • Hur skall magsäcken vara i normalläge på en hund?

  Hej! Jag undrar lite hur normalläge på en hunds magsäck skall vara, jag har en gång varit in till veterinär med min hund och då låg hans lite till vänster. Då hade han ätit väldigt mycket.

  Lindaj

  Av: Lindaj

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Jeg er lei av å sitte

  Jeg er lei av å sitte hjemme med sykdommen min. Jeg skal ingen steder de neste ukene. Han ønsker å gjøre noe og tjene penger på det. Kan du gjøre det hjemme? Gi oss beskjed hvis du vet, jeg er veldig takknemlig for deg.

 • funnet uten å snyte på Internett

  Går du ofte til selskaper som er engasjert i installasjon eller utskifting av bad?

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons