Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Överdosering aktiv hund

Hej!
Min niomånaders hund fick idag tag på äldre hundens kosttillskott “aktiv hund” drygt halva asken var kvar så, en hel del tabletter med andra ord. Har haft koll på henne sedan det hände (cirka 8 timmar) och hon mår hur bra som helst, inte ens diarré har hon. Nu undrar jag bara om denna typen av “överdosering” är farlig och hur lång tid det i så fall kan ta innan hunden blir dålig. Jag kommer naturligtvis kontakta veterinär om hennes tillstånd förändras, men känner i nuläget att allt är i sin ordning.

Mvh
RHallberg

Veterinären svarar

Hej
Vad skönt att din unga hund verkar må bra!

De vanligaste biverkningarna när en hund ätit för många tabletter av Aktiv Hund är att de får diarré och kräkningar. Men det brukar vara snabbt övergående.

Den stora mängden glukosamin kan även öka blödningsrisken, så den närmaste veckan efter intaget skulle jag hålla lite extra koll så hunden inte skadar sig och då blöder mer än normalt. Även detta är ovanligt.

Så länge din hund mår som vanligt så behöver du inte oroa dig och det finns ingen risk för biverkningar som skulle dyka upp långt senare.

Vänliga hälsningar
Karin Augustsson
Leg. veterinär

Veterinären svarar om Hund

 • Våran hund haltar och verkar yr!

  Hej! Våran hund värkar yr o vinglar när han går. Kan ha ha fått i sig råttgift ? Om hur ska vi behandlande han då måste vi uppsöka en veterinär ?

  meta_agneta

  Av: meta_agneta

 • Idegran

  Hej! Mina två hundar kom in med någon kvist Idegran som de hittat. Inga röda bär kunde jag se. Tror att de bara har tugat på den men vet att den är giftig. Ska jag vara observant på någon reaktion?? Hilsen/Majvi

  Majvi Niveborn

  Av: Majvi Niveborn

 • Plötsligt kraftigt dräglande

  Hej, har en valp på 11 veckor som plötsligt började drägla oerhört kraftigt, som om det rann vatten ur munnen på henne. Kan det bero på att hon ätit nåt olämpligt eller bör man kolla upp henne?

  claire_lieberath

  Av: claire_lieberath

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons