Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons

Lök av alla sorter?

Vad är det för dumheter ni försöker förankra hos människor som har lökätande hundar? Kolla innehållsförteckning på en del torrfoder så innehåller de lök. Vi som har haft och har hundar sen 40 år tillbaka vet att vitlök ökar aptiten och håller fästingarna mer eller mindre borta.  Summan av att alla mina 11 hundar nått åldern mellan 12 och 17 år skulle innebära efter det ni påstår att de skulle blivit dubbelt så gamla om jag skippat lök 3 dagar i veckan i husmanskosten de har ätit och äter i dag. ?

Jag tycker ni ska skaffa er en mentor av den gamla skolan så ni har en chans att lära er ett och annat som inte handlar om att få sälja dyrt onödigt foder till hundägare som inte vet bättre än att punga ut med onödiga pengar.

med vänlig hälsning

Pia Bergström.

Veterinären svarar

Hej Pia!

Vad kul att höra att dina hundar haft långa friska liv! Men det är faktiskt så att lök är giftigt för hundar. Detta är väl bevisat och allmänt känt bland veterinärer. Dina hundar har förmodligen inte fått lök i så höga doser att detta har påverkat dom men det är trots allt giftigt. Även vitlök är giftigt. Du kan t.ex. läsa om det här eller i den här artikeln. Jag skulle inte rekommendera någon att använda lök som en del av hundens kost.

Lök orsakar hemolytisk anemi (blodbrist orsakad av nedbrytning av röda blodkroppar).

Vänliga hälsningar

Veterinären svarar om Hund

 • Våran hund haltar och verkar yr!

  Hej! Våran hund värkar yr o vinglar när han går. Kan ha ha fått i sig råttgift ? Om hur ska vi behandlande han då måste vi uppsöka en veterinär ?

  meta_agneta

  Av: meta_agneta

 • Idegran

  Hej! Mina två hundar kom in med någon kvist Idegran som de hittat. Inga röda bär kunde jag se. Tror att de bara har tugat på den men vet att den är giftig. Ska jag vara observant på någon reaktion?? Hilsen/Majvi

  Majvi Niveborn

  Av: Majvi Niveborn

 • Plötsligt kraftigt dräglande

  Hej, har en valp på 11 veckor som plötsligt började drägla oerhört kraftigt, som om det rann vatten ur munnen på henne. Kan det bero på att hon ätit nåt olämpligt eller bör man kolla upp henne?

  claire_lieberath

  Av: claire_lieberath

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

 • Demens???

  Är det någon som upplever samma problem som jag med min 14 år gamla Parson russel-hane; att han har svårt att komma till ro om kvällarna och vandrar runt, runt i lägenheten samt krafsar ibland på olika dörrar?? Kan det vara demens?? Vet någon hur hörseln på en så pass…

 • Rodnad knöl ljumsken

  Hej på er! Har en Cane Corso som är 10 månader nu. Vi har plockat några fästingar på honom, Men märkte detta nu en knöl som var väldigt röd i ljumsken. Vi har tagit en fästing där i ljumsken, men är helt säker på att det är den lilla rodnade…

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons