Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Lök av alla sorter?

Vad är det för dumheter ni försöker förankra hos människor som har lökätande hundar? Kolla innehållsförteckning på en del torrfoder så innehåller de lök. Vi som har haft och har hundar sen 40 år tillbaka vet att vitlök ökar aptiten och håller fästingarna mer eller mindre borta.  Summan av att alla mina 11 hundar nått åldern mellan 12 och 17 år skulle innebära efter det ni påstår att de skulle blivit dubbelt så gamla om jag skippat lök 3 dagar i veckan i husmanskosten de har ätit och äter i dag. ?

Jag tycker ni ska skaffa er en mentor av den gamla skolan så ni har en chans att lära er ett och annat som inte handlar om att få sälja dyrt onödigt foder till hundägare som inte vet bättre än att punga ut med onödiga pengar.

med vänlig hälsning

Pia Bergström.

Veterinären svarar

Hej Pia!

Vad kul att höra att dina hundar haft långa friska liv! Men det är faktiskt så att lök är giftigt för hundar. Detta är väl bevisat och allmänt känt bland veterinärer. Dina hundar har förmodligen inte fått lök i så höga doser att detta har påverkat dom men det är trots allt giftigt. Även vitlök är giftigt. Du kan t.ex. läsa om det här eller i den här artikeln. Jag skulle inte rekommendera någon att använda lök som en del av hundens kost.

Lök orsakar hemolytisk anemi (blodbrist orsakad av nedbrytning av röda blodkroppar).

Vänliga hälsningar

Veterinären svarar om Hund

 • Våran hund haltar och verkar yr!

  Hej! Våran hund värkar yr o vinglar när han går. Kan ha ha fått i sig råttgift ? Om hur ska vi behandlande han då måste vi uppsöka en veterinär ?

  meta_agneta

  Av: meta_agneta

 • Idegran

  Hej! Mina två hundar kom in med någon kvist Idegran som de hittat. Inga röda bär kunde jag se. Tror att de bara har tugat på den men vet att den är giftig. Ska jag vara observant på någon reaktion?? Hilsen/Majvi

  Majvi Niveborn

  Av: Majvi Niveborn

 • Plötsligt kraftigt dräglande

  Hej, har en valp på 11 veckor som plötsligt började drägla oerhört kraftigt, som om det rann vatten ur munnen på henne. Kan det bero på att hon ätit nåt olämpligt eller bör man kolla upp henne?

  claire_lieberath

  Av: claire_lieberath

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons