Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Klokapselbrott

Hej!
Min hund tappade sin klo för lite mer än en vecka sedan. Jag funderar på hur bästa läkningstipsen är? Är det bättre att ha bandage/socka på inomhus jämt eller är det bättre det får vara öppet och lufta? ute tar jag på henne en sko och en strumpa för att skon inte ska skava. Pulpan var igår torr men i morse blötare igen. Tog bort bandaget från veterinären igår, som hon då haft nästan totalt en vecka.. Hon är rädd om tassen men man får ta där och hon vill inte dit och slicka eller liknade. Vill inte enbart ha sock på då jag är rädd den fastnar i de blöta och att man drar upp pulpan varje gång socken ska av..Hon fick även svamp i tassen på köpet av att pulpan var så pass blöt och det blev mest troligt instängt för tassen, och för svampen måste det väl vara bättre att lufta och hålla torrt än att stänga in den och kanske få de fuktigt?

Veterinären svarar

Hej
Det bästa för läkningen av en borttagen klokapsel är:

Krage - även om ni inte märker att hunden slickar på tassen är det mycket ovanligt att de inte gör det. Så ha krage när hon inte är under uppsikt.

Sko på utomhus så hon inte river upp pulpan gång på gång.

Öppet, utan bandage eller strumpa, inomhus så det får lufta ordentligt.

Tvätta dagligen med något antiseptiskt som Bonex eller TrizChlor sårrengöring.
Torka sedan ordentligt torrt, ev med fön.

Torka torrt ordentligt om hon blir blöt om tassen efter promenad tex.

Hoppas det går bra!

Veterinären svarar om Hund

 • Svullen tå

  Hej! Min 15 veckor gamla fransk bulldog har gjort illa tån, troligtvis fastade hon någonstans och skadade den. Detta hände i torsdags och hon haltar ibland men tån är lite svullen. När man tar i den så tar hon bort tassen. Men hon är annars helt som vanligt med aptiten och humöret på topp. Har varit hos veterinären och dom bad oss avvakta, men eftersom tån nu är svullen så vet jag inte riktigt vad…

  Vera larsson

  Av: Vera larsson

 • Bruten klo.

  Hej, min hund har brutit en klo på framtassen och nu sitter den lite löst. Det blöder inte jättemycket, men en del. Kan jag klippa av klon längre in och stoppa blödningen med potatisstärkelse eller är det för riskabelt? Sprickan sitter ganska långt in på klon. mvh Love

  Love Nystam

  Av: Love Nystam

 • sensträckning

  Hej mina hundar har bråkat lasa apso,sen kunde inte min lilla tik inte resa sig på bakbenen,har känt o sträckt klämt på rygg o benen verkar inget brutet,när jag ställer henne upp så åker det vänstra bakbenet inåt kan stå en liten stund med stöd av mig ,gör en sträckning så att hon inte kan gå.mvh ulla

  totteulla

  Av: totteulla

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons