Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Hund kan inte röra bakdelen

Hej!
Vår älskade lilla familjemedlem, en tax på ca. 10 år, mår inte så bra. Efter att varit ute på jakt i söndags så har hon bara legat sen dess, kan även tillägga att hon inte har jagat så mycket på många år då vi haft problem med varg i området, så hon är inte så van att springa så mycket.
Men efter jakten var det som att hennes bakdel la av, hon kan röra benet och stå men vill helst inte utan lägger sig bara. Påväg hem ifrån jakten var hon precis som vanligt lite trött bara, så detta kom alltså dagen efter. I vissa fall så tippar hon om hon står vid till exempel rastning. Rör man vid hennes vänstra ben så visar hon tecken på att hon har ont. Förövrigt så äter hon som vanligt och är glad men lite “sorgsen”. Har läst lite om det och att det eventuellt kan röra sig om sträckning/träningsvärk som går över efter några dagar. Men är orolig och veterinären har inte öppet förrän i morgon så kan inte ringa förrän då. Vill så gärna ha svar på vad det kan vara och vad jag kan göra för henne sålänge.
Mvh Evelin

Veterinären svarar

Hej
Vi har haft väldigt mycket frågor under en period, därför har svaret dröjt. Hoppas du varit hos veterinären med din hund och att hon nu är bra.

Det låter som hon skadat sig under jakten, men det kan vara många olika saker. Ett trasigt ligament, muskelsträckning, akutiserad artros, diskbråck m.m. För att ta reda på vilket måste man undersöka henne.

Det är viktigt att inte låta en hund jaga flera timmar, eller motionera länge på något annat sätt, om man inte tränat upp kondition och muskelstyrka innan. Så om hon skall jaga fler gånger ska ni under bygga upp henne under månaderna innan jaktsäsongen.

Hoppas detta var svar på din fråga

Veterinären svarar om Hund

 • Hund kan inte röra bakdelen

  Hej! Vår älskade lilla familjemedlem, en tax på ca. 10 år, mår inte så bra. Efter att varit ute på jakt i söndags så har hon bara legat sen dess, kan även tillägga att hon inte har jagat så mycket på många år då vi haft problem med varg i området, så hon är inte så van att springa så mycket. Men efter jakten var det som att hennes bakdel la av, hon kan röra…

  Evelin

  Av: Evelin

 • Har en hund som har troligtvis solsting ??

  Jag har en hund som jag trror har solsting för han är vinglig och han dricker inte så han får inte i sig vätska ... men han äter sin mat . Han flåsar ibland Vad ska jag göra ?? Har försökt att tvinga han att drick med hjälp av en nappflaska

  Tobias-22

  Av: Tobias-22

 • Varmt ute

  Hej! Nu när det varit så varmt länge så äter de inte så bra med torrfoder, har testat att köpa en annan sort men det hjälpte ej. De har tillgång till vatten, både ute och inne - har dörrar öppna så att de kan komma in där det är svalt. Kan man ge dem något extra, för att få i sig mer mat eller räcker det att se till att de har vatten och att…

  Mats

  Av: Mats

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons