Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Hund har fått en "påse" under hakan

Igår upptäckte vi att vår hund (Saluki) fått en stor påse under hakan. Den är så stor att den hänger o slänger när han går. Idag märkte vi en knöl under örat, alldeles över “påsen”. Kan nämnas att hunden var på dagis igår och dom släpper ut hundarna i skog och gärna på stora ängar där dom får springa lösa - härligt.
Det verkar inte som om han har ont, bara lite hängig och slö. Han äter och dricker.
Kan han blivit biten? (syns ingenting utanpå).

Veterinären svarar

Hej
Eftersom er hund är hängig och slö tycker jag ni ska låta en veterinär undersöka honom. Påsen som ni beskriver skulle kunna bero på flera saker. Han kan ha blivit ormbiten och då är det väldigt viktigt att han kommer under veterinärvård och framförallt får strikt vila. Inga promenader, bara ut och kissa och bajsa, och detta i minst tre veckor.

Han kan också ha fått in något främmande föremål, en tagg eller gräsax tex, under huden som gett en infektion.

Sen skulle det också kunna vara en spottkörtelinflammation eller spottkörtelcysta som är orsaken.

För att veta orsaken behöver man undersöka hunden. Detta är viktigt för att sätta in rätt behandling eftersom alla dessa tillstånd kan bli allvarliga om man inte behandlar dem korrekt.

Hoppas allt går bra med er hund!

Veterinären svarar om Hund

 • Haltar

  Min hund kom nyss in 1/8 kissade runt knuten Haltar nu,o varm nos?? Hittar inget fel?ont om tass? Vad tror du det är?nässlor,bett?

  hundägaren

  Av: hundägaren

 • Sår efter färting kanske

  Hej! Min hund har fått ett bett från en fästing för ett par dagar sen tror vi och har fått ett stort sår under hakan. Vad tror du att det är och vad ska vi göra? Behöver vi åka in till veterinären? Med vänlig hälsning, Frida Jonsson

  frida_jonsson

  Av: frida_jonsson

 • Fästingar

  Hej! Jag heter Filippa och jag har en snart 3-årig Berner Sennen hund. Nu när sommaren satt igång så har jag lagt på frontline på henne. Idag hittade jag en ganska stor fästing på bakbenet, jag tog bort den och det är en liten knöl kvar efter? Är det för att nåt ben av fästingen sitter kvar? Och även fast jag har frontline på henne kan jag ha ett fästinghalsband också eller kan det påverka…

  filippahallin

  Av: filippahallin

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons