Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

hemolyserande Streptokocker i renkultur

Vi har från ett laboratorie fått svar att vår hund (en boxer) har riklig växt av a-hemolyserande Streptokocker i renkultur (jästsvamp ej påvisad)
Vad är detta egentligen och vad gör vi för att hon ska bli fri detta?
Om jag förstått detta rätt så är det ngn form av hudinfektion och vi har provat salvor och tabletter med och utan chinoform samt clindabuc 200mg tabl. men hon har det kvar och det är jobbigt för henne, vad gör jag?

Veterinären svarar

Hej Lena!
Jag antar att de typer av antibiotika du fått är valda utefter den resitensbestämning som man brukar erhålla samtidigt som odlingssvaret. Resistensbestämningen talar ju om vilka antibiotika bakterien är känslig för. Om behandlingen inte fungerar trots detta, bör man leta efter underliggande orsaker till exempel allergier, demodex eller annat i huden som stör normalfloran och möjliggör för Streptokockerna att växa till.
Prata med din veterinär om vidare utredning. En del veterinärer är inte så intresserade och duktiga på hudsjukdomar och då kan man bli remitterad till en specialist. Hudutredningar kan vara lite knepiga och ta tid så man får ha en god portion tålamod och räkna med flera återbesök.

Veterinären svarar om Hund

 • Kan jag använda daktacort på hund? (Mellan tassarna)

  Kan jag använda daktacort 20mg mellan tassarna på min hund? Han blir väldigt röd när det är kallt/blött ute.

  EnzoJr

  Av: EnzoJr

 • kan det vara analsäcksinflammation

  min hund åker kana på rumpan ibland. jag köpte honom från ett omplaceringshem för en månad sen, och han har åkt kana ca 4 ggr som jag sett. jag såg nu vid sista gången att det var var som något genomskinligt kladd där bak. kan det vara analsäcksinflammation? han har slickat sig där bak, men även på snoppen och tassarna. han hade förhudskatarr som jag har fått behandlat själv med agtt skölja ur förhuden. jag…

  hjertat

  Av: hjertat

 • Knöl på huvudet

  Hej! Jag har en amstaffhane på 5 år och över natten bara har 2 st ``knölar´´ uppstått på huvudet. Dom var inte där igår och dom är större än en ärta. Dom ser inte ``fula´´ ut utan ligger under pälsen och är ingen vätska. Ser mer ut som en stor finne/böld. När man stryker han på huvudet så är det som att dom kliar. Vad kan det tänkas vara? Känns inte som att det kan…

  sofia_larson

  Av: sofia_larson

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • best way to write an article

  What is the best way to write an article? I often come across this in my studies and I do not know what to do. How to deal with it? Does anyone have any good advice?

 • tjene penge online

  Jeg vil gerne lære at tjene penge online. Jeg er tiltrukket af dette område, og jeg tror, at jeg kan opnå god succes der. Hvad er den bedste måde at komme i gang med dette nu?

 • Jeg er lei av å sitte

  Jeg er lei av å sitte hjemme med sykdommen min. Jeg skal ingen steder de neste ukene. Han ønsker å gjøre noe og tjene penger på det. Kan du gjøre det hjemme? Gi oss beskjed hvis du vet, jeg er veldig takknemlig for deg.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2023 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons