Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Håravfall, utslag, pigmentförändring, svamp och klåda

Hej! jag har en kastrerad 4 årig Eng.stafforshire bullterrier, och nu i 2 års tid har jag fått springa hos veterinären för små problem. Det startade men att han hade svamp i tassar och i öronen, så jag fick medel mot de och badade han i malaseb varannan vecka och bytte till James wellbellowed vetefria foder, allting funkade jätte bra tills det senaste året, då vart svampen mer aggresiv och gick inte att få bort med malaseb provade allt från fungoral, pevaryl och massa schampon, jag bytte även till ett hyperallergi foder för att köra uteslutnings metoden, men doc vart han mycket sämre.(Han är hyperallergisk mot royals foder, hans tassar sväler till bollar inom en timma efter han har fått deras foder.) Nu har vi gjort det mer avancerade allergi prover och det visar ingenting samt att vi har tagit blodprover, levervärden, socker, och skrap prover på demodex och alla prover är superbra.(Han har nyss käkat korison, men det la sig vätska runt lungorna och han fick svårt att andas, + att han har blivit sämre sen han åt det)! Jag börjar misstänka att det är Cushings sjukdom eller nått annat, för han har konstiga maniska beetenden. Nu fäller han ca 1- 2 dl hår om dagen, vissa delar på kroppen är symetriska men han tappar ändå överallt, utslag som kommer & går sen ser de lite irriterat ut och blir dö torrt, enorm analklåda, han har på senaste fått vita och bruna pigmentförändringar i huden(ej svullet eller nått.) svamp på HELA kroppen och inga schampon hjälper. Jag känner mig helt slut, börjar kännas som plågeri för hunden, vissa dagar kan han inte ens gå för att all svamp gör så att trampdynorna lossnar/spricker. Veterinären jag går hos verkar bara vilja ha det till allergi och visst jag kan förstå men det finns i flera fall där det kan vara något bakonliggande som gör att han får kasst immunförsvar? Jag är i valet och kvalet om jag ska låta han somna in för har gått hos 3 olika veterinärer.. och alla säger bara allergi.. Jag känner att jag vill ha ett svar varför han blir så dålig, och alla hans kullsyskon eller föräldrar eller släktningar..är helt friska :S Nått tips på någonting som jag kan rekommendera veterinären att testa?

Mvh
// Helt slut matte!

Veterinären svarar

Hej Emmy!

Jag förstår verkligen din utmattning… Hudbesvär kan vara oerhört frustrerande och hunden kan ha det riktigt jobbigt.

Mitt råd är att du ber om en remiss till en specialistutbildad hudveterinär. Det finns jättebra hudveterinärer på flera ställen i landet.
Det känns viktigt att verkligen gå till botten med orsaken till hans besvär. Svårt för mig att gissa när jag inte ser journalen. Men ohyra bör givetvis uteslutas, liksom infektioner bör behandlas. Olika hormonella sjukdomar, autoimmuna sjukdomar, allergi mot både foder- och miljöfaktorer mm. man kan ta biopsier från den påverkade huden mm. Har han varit utomlands? isåfall vilka länder?
Har du provat specifics eliminationsfoder (CDD-HY)? Annars skulle jag nog prova det fodret om han reagerat så våldsamt mot RCs allergifoder.
På ett sätt är denna reaktion väldigt intressant. Kanske kan den reaktionen bidra till att sprida lite ljus över vad det är han reagerar mot?

Lycka till!

Veterinären svarar om Hund

 • Kan jag använda daktacort på hund? (Mellan tassarna)

  Kan jag använda daktacort 20mg mellan tassarna på min hund? Han blir väldigt röd när det är kallt/blött ute.

  EnzoJr

  Av: EnzoJr

 • kan det vara analsäcksinflammation

  min hund åker kana på rumpan ibland. jag köpte honom från ett omplaceringshem för en månad sen, och han har åkt kana ca 4 ggr som jag sett. jag såg nu vid sista gången att det var var som något genomskinligt kladd där bak. kan det vara analsäcksinflammation? han har slickat sig där bak, men även på snoppen och tassarna. han hade förhudskatarr som jag har fått behandlat själv med agtt skölja ur förhuden. jag…

  hjertat

  Av: hjertat

 • Knöl på huvudet

  Hej! Jag har en amstaffhane på 5 år och över natten bara har 2 st ``knölar´´ uppstått på huvudet. Dom var inte där igår och dom är större än en ärta. Dom ser inte ``fula´´ ut utan ligger under pälsen och är ingen vätska. Ser mer ut som en stor finne/böld. När man stryker han på huvudet så är det som att dom kliar. Vad kan det tänkas vara? Känns inte som att det kan…

  sofia_larson

  Av: sofia_larson

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons