Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Halt på mjukt underlag.

Hej!
Jag har en blandrashane på 8 år (lhasa apso/papillon).
För någon dag sen märkte jag att han verkligen TOKhaltade på höger framben på riktigt mjukt underlag (Såsom i sängen och soffan), och han haltar även märkbart när han går på gräs.
Men ingen hälta överhuvudtaget som jag kan se när han går på asfalt/grusgång.
När jag ska “klämma ur” vattnet ur hans tassar efter en promenad morrar han och markerar mot mig när jag klämmer på just den tassen, men han skriker inte till eller något.
Jag har försökt kolla på tassen så gott jag kan men ser inget sår eller något.
Vad kan det bero på ?
/Linn

Veterinären svarar

Hej Linn
Det är svårt att veta vad som hänt, men han kan ha vrickat sig eller vridit till benet på något sätt eller han kan ha hoppat ner från någon möbel och trampat fel så han skadat något i benet. Det kan vara ligament, senor eller muskler som blivit översträckta men det kan även vara en liten fraktur eller spricka i benet.

Jag tycker att du ska hålla honom i stillhet så han inte hoppar i möblerna och tar det lugnt inne. Han ska hållas i kort koppel ute och bara gå ut 5 min för att kissa och bajsa. Om han inte är märkbart bättre eller bra om ett par dagar tycker jag du ska gå till en veterinär som får undersöka honom.

Lycka till!

Veterinären svarar om Hund

 • Svullen tå

  Hej! Min 15 veckor gamla fransk bulldog har gjort illa tån, troligtvis fastade hon någonstans och skadade den. Detta hände i torsdags och hon haltar ibland men tån är lite svullen. När man tar i den så tar hon bort tassen. Men hon är annars helt som vanligt med aptiten och humöret på topp. Har varit hos veterinären och dom bad oss avvakta, men eftersom tån nu är svullen så vet jag inte riktigt vad…

  Vera larsson

  Av: Vera larsson

 • Bruten klo.

  Hej, min hund har brutit en klo på framtassen och nu sitter den lite löst. Det blöder inte jättemycket, men en del. Kan jag klippa av klon längre in och stoppa blödningen med potatisstärkelse eller är det för riskabelt? Sprickan sitter ganska långt in på klon. mvh Love

  Love Nystam

  Av: Love Nystam

 • sensträckning

  Hej mina hundar har bråkat lasa apso,sen kunde inte min lilla tik inte resa sig på bakbenen,har känt o sträckt klämt på rygg o benen verkar inget brutet,när jag ställer henne upp så åker det vänstra bakbenet inåt kan stå en liten stund med stöd av mig ,gör en sträckning så att hon inte kan gå.mvh ulla

  totteulla

  Av: totteulla

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons