Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Förgiftning?

Hej! Har en hund (engelsk setter) som varit dålig flera dagar. Akut dålig i början av veckan, åkte till veterinär på onsdagen och hon ville avliva hunden. Åkte hem för att säga adjö men hunden har blivit piggare. Misstänker nu glykolförgiftning, hunden vinglig törstig och kissade mycket. Han hade även skyhögt blodsockervärde så veterinären ville starta diabetesbehandling. Vad tror ni? Hjälp snälla.

Veterinären svarar

Hej!

Utifrån denna informationen har jag ingen chans att hjälpa dig tyvärr. Måste veta mer för att kunna komma med råd. Det jag skulle rekommendera är istället att du ringer din veterinär och informerar om hur mycket bättre hunden blivit på dessa dagar.

Var det du eller veterinären som misstänkte förgiftningen? Om ni misstänker glykolförgiftning så utgår jag ifrån att hunden är på djursjukhus nu för vård?

Hur var de övriga värdena mtp diabetes? Tog ni urinprov? Långtidssocker/fruktosamin? är hon kastrerad? Utifrån det lilla du beskrivit så skulle det mycket väl kunna röra sig om diabetes.

Skriv igen med mer info om du vill ha råd!
Lycka till!

Veterinären svarar om Hund

 • Kastrerad shäferhane 7 år

  Hej Vår kille fortsätter att förgrovas. Han kan, t ex, inte ha de halsband han hade i fjol. Nu har hans "röst" förändrats också, blivit alldeles pipig. Funderar på om han kan ha någon tillväxthormonproducerande tumör? Han har artros och är redan halt efter en operation av armbåge när han var ung. Pigg annars - ändå Ingereva

  ingereva_bergdahl

  Av: ingereva_bergdahl

 • Pälsavfall

  Min hund tappar tussar av pälsen på båda höfterna. Hon sover mycket, men äter och dricker. Vad skall jag göra. Med vänlig hälsning Kellys matte.

  golden retreiver

  Av: golden retreiver

 • Hej! Min killes syster har en rottweiler.

  han är ungefär 8år gammal väldig glad av säg men han dricker väldigt mycket nu och kissar väldigt ovanligt mycket med vad kan det bero på? Tack för svar.

  maria_wannberg

  Av: maria_wannberg

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons