Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Foder

Hej har en 7-årig Papillon. Jag har övertagit den av en kompis vän. Men jag vet inte vilket foder hon behöver. Just nu så äter hon Prescription Dietfoder pga. fettma. Nu väger hon 8,7 hon får ca 1 dl uppblött foder och lite Friskies Lamm ris morötter. Taksam för svar Hälsningar Ann.

Veterinären svarar

Hej Ann
Prescription Diet är ju ett märke för Hill’s veterinärmedicinska foder, men jag misstänker att det är det foder som heter Metabolic du ger din hund? Om det är det så behöver hon sannolikt mellan 50 och 75 g per dag. Svårt för mig att säga exakt eftersom jag inte vet hur mycket överviktig hon är och papilloner kan variera rätt mycket i vikt. Eftersom hon väger så mycket som 8,7 kg är det mycket bra om du kan fortsätta ge Metabolic. Och allra helst bara det. Varje gång du vill ge något annat så måste du minska mängden torrfoder med motsvarande mängd. Alternativt så mäter du upp hela dagsransonen på morgonen och tar ur den burken när du vill ge något (på promenaden tex). Är det slut på kvällen blir det ingen middag.

Om du ger henne Friskies också så måste du dra ner motsvarande mängd på Metabolic. Du får läsa hur många kcal Friskies innehåller per 100 gram och väga hur mycket du ger och sen ta bort lika mycket av torrfodret. Jag kan tyvärr inte hitta någon information om Friskies lamm ris och morötter, så du får läsa på förpackningen.

Hoppas detta var till hjälp!

Veterinären svarar om Hund

 • Hungrig hund på veterinärfoder

  Har en 3 årig springerspaniel tik som är lite för rund. Hon får nu Eukanubas veterinärfoder för viktkontroll, men hon är så hungrig. Hon piper, är stressad, går till matskålen o dunkar den i väggen. Väcker mig redan vid 4-5 för att få frukost. Vad kan jag göra? Jag ger henne fodret 3 ggr per dag.

  solnapa

  Av: solnapa

 • Orolig för mammas hund

  Hej! Min mamma har en blandras softis och tollare som har under flera år haft "fettknölar" på kroppen. Dessa blir enorma 2-3 cm breda. Enligt veterinären och min mor så är dessa "fettknölar", något med talgkörtlarna om jag förstod rätt. Varför jag är orolig är för att en bekant till mig har en hund som haft samma problem och hon beskrev att hennes hund hade något som var en motsats till struma. Kan ha fel,…

  clgeva

  Av: clgeva

 • gammal hund som ramlar

  Har en gammal softy 14 år som börjar ramla när han lyfter på benet för att kissa. Är det dags att ta bort honom? Sover hela dagarna , men äter och dricker och går promenader. Opererades för cancer i örat i våras och det läkte bra. Har haft problem med lederna länge och är stel på morgonen och efter vila och när han går upp och ned i trappan. Vill helst inte gå i trappa.…

  anita.kamph

  Av: anita.kamph

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons