Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Bula på huvet och bula i halsen ?

Hejsan min hund va ute och lekte med en annan hund och när min hund tog den andra hundens boll så nafsa den andra hund på min hund.. Efter allt märker jag att min hund har fått en bula i huvet och en bula i halsen.. Vad har hänt behöver jag vara orolig ? hunde blöder ju inte eller nåt inte ens nåt sår :( Tack för hjälpen mvh jose

Veterinären svarar

Hej Jose!
När det blir bulor efter ett slagsmål kan det antingen vara en “vanlig” bula, dvs en svullnad som uppstår till följd av att huden helt enkelt fått sig en smäll eller en böld. Vi människor kan ju också få “vanliga” bulor när vi gör illa oss. Den här typen av bulor uppstår ganska snabbt efter skadan.
En böld är en infektion som uppstår när det gått hål i huden (vilket kan vara svårt att se) och det kommit in bakterier under huden. Då brukar svullnaden bli varfylld. Bölder uppstår oftast några dagar efter slagsmålet.
Om svullnaderna uppstod i direkt anslutning till incidenten med bollen och om din hund mår bra, tycker jag att du kan avvakta. Bulorna bör då försvinna på några dagar. Om bulorna inte försvinner eller om de uppstod flera dagar efter slagsmålet, tycker jag att du ska söka veterinärhjälp. Bölder måste öppnas så att varet kan tömmas ut.
 

Veterinären svarar om Hund

 • Haltar

  Min hund kom nyss in 1/8 kissade runt knuten Haltar nu,o varm nos?? Hittar inget fel?ont om tass? Vad tror du det är?nässlor,bett?

  hundägaren

  Av: hundägaren

 • Sår efter färting kanske

  Hej! Min hund har fått ett bett från en fästing för ett par dagar sen tror vi och har fått ett stort sår under hakan. Vad tror du att det är och vad ska vi göra? Behöver vi åka in till veterinären? Med vänlig hälsning, Frida Jonsson

  frida_jonsson

  Av: frida_jonsson

 • Fästingar

  Hej! Jag heter Filippa och jag har en snart 3-årig Berner Sennen hund. Nu när sommaren satt igång så har jag lagt på frontline på henne. Idag hittade jag en ganska stor fästing på bakbenet, jag tog bort den och det är en liten knöl kvar efter? Är det för att nåt ben av fästingen sitter kvar? Och även fast jag har frontline på henne kan jag ha ett fästinghalsband också eller kan det påverka…

  filippahallin

  Av: filippahallin

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons