Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Blåmärken lätt

Min whippet på 3 år får väldigt lätt blåmärken. Det räcker med att han och vår andra whippet leker så har han blåmärken direkt. Han har också väldigt lite päls, har mest päls på rygg, översida öron, i ansiktet. Han har också “stryp"koppel då han drar väldigt när vi är ute och går annars, det räcker att han haft en “dragig” dag och jag har ryckt till en gång så har han blåmärke runt halsen. Det har blivit sämre sista månaden tycker jag. Annars är han pigg och glad, äter och dricker som han ska. Leker och älskar vara ute om det inte är dåligt väder. Han är avmaskad och vaccinerad som han ska, han hade testikelrotation som hann gå rätt så långt då vi inte fick komma på natten med honom utan fick vänta till dagen efter p g a att veterinären inte trodde att det var testikelomvridning när vi ringde och pratade med dom. Så här i efterhand skulle jag har litat på min erfarenhet och känsla men det är en helt annan historia. Frågan är om Nicke är en sån som får blåmärken lätt och vi ska nöja oss med det eller om vi ska undersöka det närmare? Han verkar inte ha förlängd blödningstid.

Hälsningar

Lena

Veterinären svarar

Hej Lena!
Det kan vara svårt att veta hur mycket blåmärke som är normalt på en hund eftersom man sällan ser märkena till följd av pälsen. Jag tycker dock att det verkar oroväckande mycket vad gäller din hund. Tillräckligt mycket för att jag tycker du ska kolla upp saken. Koagulationsrubbning är inte den enda orsaken till blödningar under huden, det finns även andra orsaker, t.ex. tumörsjukdomar. Jag vill inte skrämma upp dig men det är ju alltid bättre att undersöka saken på ett tidigt stadium. 

Veterinären svarar om Hund

 • Svullen tå

  Hej! Min 15 veckor gamla fransk bulldog har gjort illa tån, troligtvis fastade hon någonstans och skadade den. Detta hände i torsdags och hon haltar ibland men tån är lite svullen. När man tar i den så tar hon bort tassen. Men hon är annars helt som vanligt med aptiten och humöret på topp. Har varit hos veterinären och dom bad oss avvakta, men eftersom tån nu är svullen så vet jag inte riktigt vad…

  Vera larsson

  Av: Vera larsson

 • Bruten klo.

  Hej, min hund har brutit en klo på framtassen och nu sitter den lite löst. Det blöder inte jättemycket, men en del. Kan jag klippa av klon längre in och stoppa blödningen med potatisstärkelse eller är det för riskabelt? Sprickan sitter ganska långt in på klon. mvh Love

  Love Nystam

  Av: Love Nystam

 • sensträckning

  Hej mina hundar har bråkat lasa apso,sen kunde inte min lilla tik inte resa sig på bakbenen,har känt o sträckt klämt på rygg o benen verkar inget brutet,när jag ställer henne upp så åker det vänstra bakbenet inåt kan stå en liten stund med stöd av mig ,gör en sträckning så att hon inte kan gå.mvh ulla

  totteulla

  Av: totteulla

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons