Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Ätigt choklad

Min dvärgschnauzer 5år har ätigt Aladdinchoklad ca 200gr. När vi kom hem hade han spytt ordentligt inne, husse gick ut med hunden och den kräktes även då. Hunden darrade och gnydde. Nu mår den bättre och verkar vara piggare.
Hur farligt är det för hundar när de äter choklad ?
Har du några tips man kan göra om det händer igen?
MVH/ Ann-Gerd Norberg

Veterinären svarar

Hej!

Mängden choklad och kakaohalten är avgörande för hur farligt det är. Kakao innehåller teobromin som är det för hundar giftiga ämnet i choklad. På giftinformationscentralen finns räkneexempel. 200 gram Alladinchoklad kan vara farligt för en mindre hund. Chokladförgiftning kan orsaka kräkningar/diarré, hjärtpåverkan, kramper och död.

Om din hund äter choklad igen bör du så fort som möjligt åka till veterinär. Om det inte har gått för lång tid från intaget kan veterinären ge en spruta så att hunden kräks upp chokladen och minskar upptaget av teobromin. Om det gått längre tid kan veterinären ge understödjande behandling. Hoppas din hund mår bra nu och glöm inte att låsa in chokladen i framtiden.

God Jul!

Veterinären svarar om Hund

 • Våran hund haltar och verkar yr!

  Hej! Våran hund värkar yr o vinglar när han går. Kan ha ha fått i sig råttgift ? Om hur ska vi behandlande han då måste vi uppsöka en veterinär ?

  meta_agneta

  Av: meta_agneta

 • Idegran

  Hej! Mina två hundar kom in med någon kvist Idegran som de hittat. Inga röda bär kunde jag se. Tror att de bara har tugat på den men vet att den är giftig. Ska jag vara observant på någon reaktion?? Hilsen/Majvi

  Majvi Niveborn

  Av: Majvi Niveborn

 • Plötsligt kraftigt dräglande

  Hej, har en valp på 11 veckor som plötsligt började drägla oerhört kraftigt, som om det rann vatten ur munnen på henne. Kan det bero på att hon ätit nåt olämpligt eller bör man kolla upp henne?

  claire_lieberath

  Av: claire_lieberath

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Dragselars påverkan på hundar?

  Hej, Har läst en artikel om dragselar för hundar på Djursidan.se - https://djursidan.se/hund/bast-i-test-dragsele-for-hund/ Har dock några funderingar, finns det någon risk med att låta en hund dra med dragsele? Hur ska man tänka om man har valp, när kan man börja dra?

 • Hermafroditism/onormal könsutveckling hos hund

  Hermafroditism är relativt ovanligt och det kan vara svårt att hitta information kring det. Vi har sammanställt information i denna artikel.

 • Intervju med DogBuddy - hjälper dig hitta pålitliga hundvakter

  Nu finns det äntligen ett enkelt och tryggt sätt att hitta en pålitlig hundvakt i din närhet, någon som matchar både dig och din hund.

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons