Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Ätigt choklad

Min dvärgschnauzer 5år har ätigt Aladdinchoklad ca 200gr. När vi kom hem hade han spytt ordentligt inne, husse gick ut med hunden och den kräktes även då. Hunden darrade och gnydde. Nu mår den bättre och verkar vara piggare.
Hur farligt är det för hundar när de äter choklad ?
Har du några tips man kan göra om det händer igen?
MVH/ Ann-Gerd Norberg

Veterinären svarar

Hej!

Mängden choklad och kakaohalten är avgörande för hur farligt det är. Kakao innehåller teobromin som är det för hundar giftiga ämnet i choklad. På giftinformationscentralen finns räkneexempel. 200 gram Alladinchoklad kan vara farligt för en mindre hund. Chokladförgiftning kan orsaka kräkningar/diarré, hjärtpåverkan, kramper och död.

Om din hund äter choklad igen bör du så fort som möjligt åka till veterinär. Om det inte har gått för lång tid från intaget kan veterinären ge en spruta så att hunden kräks upp chokladen och minskar upptaget av teobromin. Om det gått längre tid kan veterinären ge understödjande behandling. Hoppas din hund mår bra nu och glöm inte att låsa in chokladen i framtiden.

God Jul!

Veterinären svarar om Hund

 • Våran hund haltar och verkar yr!

  Hej! Våran hund värkar yr o vinglar när han går. Kan ha ha fått i sig råttgift ? Om hur ska vi behandlande han då måste vi uppsöka en veterinär ?

  meta_agneta

  Av: meta_agneta

 • Idegran

  Hej! Mina två hundar kom in med någon kvist Idegran som de hittat. Inga röda bär kunde jag se. Tror att de bara har tugat på den men vet att den är giftig. Ska jag vara observant på någon reaktion?? Hilsen/Majvi

  Majvi Niveborn

  Av: Majvi Niveborn

 • Plötsligt kraftigt dräglande

  Hej, har en valp på 11 veckor som plötsligt började drägla oerhört kraftigt, som om det rann vatten ur munnen på henne. Kan det bero på att hon ätit nåt olämpligt eller bör man kolla upp henne?

  claire_lieberath

  Av: claire_lieberath

Fler frågor om Hund

Forum Hund

 • Jättestressad cane corso

  Har en Cane Corso på 1 år och 2mån. Han är och har blivit ännu mer stressad. Alltså super stressad. Så fort vi ska åka iväg eller bara en av oss i familjen så börjar han gå runt runt med svansen mellan benen och öronen bakåt och som kryper ihop.…

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

 • Demens???

  Är det någon som upplever samma problem som jag med min 14 år gamla Parson russel-hane; att han har svårt att komma till ro om kvällarna och vandrar runt, runt i lägenheten samt krafsar ibland på olika dörrar?? Kan det vara demens?? Vet någon hur hörseln på en så pass…

Gå till forumet om Hund

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
Dog News
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons