Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Vilken vaccination kvävs för England?

Hej! Jag ska om några månader flytta över mitt sto till England där jag bor och arbetar. Jag undrar vilka vaccinationer som måste tas innan jag kan flytta över henne? Jag tänkte samtidigt passa på att fråga vad du anser om att frakta hästen med en transportföretag istället för att köra henne själv?
Tack på förhand!

Veterinären svarar

Hej Hanna,
Det finns inga krav att hästen är vaccinerad  då hon flyttar. Du behöver ett frisktintyg som inte får vara äldre än 24 timmar då ni reser. Detta får du genom distriksveterinären. Vidare behövs godkännt hästtransport och färdplan. Det är en bra idé att anlita en professionell transportföretag, då pappershantering vid tranport av hästar genom olika länder är ganska så krångligt. Du kan kontakta Jordbruksverket för vidare information.

Veterinären svarar om Häst

 • Resa utomlands med häst

  Vad behövs för att flytta en häst inom Europa? Vilka vaccinationer osv?

  Liis93

  Av: Liis93

 • Vild i transporten

  Hej, jag har en häst som inte vill stå still när vi kör henne i transporten. Har hört att de finns något lugnande som man kan lägga i fodret. Vad rekommenderar ni?

  Förlanda

  Av: Förlanda

 • Betäcka i Danmark

  Hej! Jag har funderingar på att köra mitt sto till Danmark för insemination av fryst sperma. Vad behöver jag tänka på? Detta är nytt för mig. Tack på förhand! Linda

  Linda Samuelsson

  Av: Linda Samuelsson

Fler frågor om Häst

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons