Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

magproblem

Hej jag har ett sto på 13 år som har ngt knas med magen. Det började med att hon inte ville äta sitt kraftfoder eller hö och hon var väldigt hängig.  Sedan fick hon förstoppning ovh vi tillkallade en veterinären så klart, hon fick dropp och muskelavslappnande. Och då blev hon något bättre. Men efter några timmar på dagen efter blev det stopp igen och hon bara låg i boxeb så gott som apatisk. Veterinär kom ut igen och sköljde magen (elr vad det nu heter) och hälde i henne en större mängd med vatten och olja och därefter fick hon stå inne med regelbunden uppsikt och små tussar hö och betfor vi gick även regelbundet med henne. Så hon började bli bättre. Sedan hade vi henne ute på morgonen i hagen idag men efter att hon stått inne i ef så är de ingen avföring i boxen , vad är detta ?  Hon har en god aptit och hon är pigg, dricker ngt sämre och de är inte mkt avföring som sagt hon bara kissar. Vi blöter höt åt henne och ger henne betfor med massa vatten i för att lura i henne extra vätska. / mvh tove.

Veterinären svarar

Hej!

Jag hoppas att det gick bra med eran häst! Nu kommer svaret för sent för detta fall, men om det händer igen i framtiden så om hästen inte är bättre någon timme efter kolikbehandling eller till och med blir sämre, måste man ringa till veterinär igen eller ta hästen till en djursjukhus. Kolik är alltid en akutfall.

Veterinären svarar om Häst

 • min häst har blivit lös i magen

  Hej, Jag har en valack på 21 ås som har blivit lös i magen för ett tag sen. inte diarré utan mer koskit liknande med "vatten"pruttar. Det är inget som verkar påverka honom allmänt. Han är pigg och vaken. Äter och dricker som han ska och pälsen är glansig och fin. Min tanke är att det är någonting han får i sig som gör att magen/tarmen kommer ur balans men det känns som jag har…

  EricaJohnsson

  Av: EricaJohnsson

 • Grovtarmsproblem

  Hej! Jag undrar hur grovtarmsproblem kan påverka hästens trav och galopp? Hur och varför? Vad är det som påverkar detta? Med vänliga hälsningar Johanna

  JohannaS

  Av: JohannaS

 • Kolit

  Hej. Jag har en fråga gällande kolit och vad som orsakar denna grovtarmsinflammation hos häst. Min unghäst har precis blivit utskriven från klinik efter en dryg veckas behandlingar där den diagnosticerats med kolit och nu är jag orolig att min häst har ätit något olämpligt som gett upphov till detta. Vi har god kvalitet på vårt hösilage och min häst har inte genomgått några foderbyten den senare tiden. Kan det vara något den ätit i…

  Equibalans

  Av: Equibalans

Fler frågor om Häst

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2021 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons