Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Innuti öronen

Jag fick inget bra svar på min förra fråga där det var denna rubriken.
Jag vet hur vårtor ser ut och det är det absolut inte, jag skrev att när jag smörjde med matolja så lossade det, så lätt är det väl inte att bli av med vårtor.
Tror mer på svamp, det lossar ju och kvar är hårlöst område hur/vad behandlar jag med i så fall?

Veterinären svarar

Hej Maj-Britt,
Vad synd att du inte fick ett bra svar på din fråga. Utan att ha sett förändringarna är det svårt att ställa en exakt diagnos. Din beskrivning stämmer med det som oftast är vårtor. Om du anser att det är något annat, är det bra att ringa till en veterinär som kan undersöka hästen och eventuellt ta prover på förändringarna så att hästen får rätt behandling från början. Svampinfektionerna visar sig oftast som hårlösa fläckar.

Veterinären svarar om Häst

 • aureal plaque?

  Hej! Upptäckte när jag klippte rent min hästs öron att höger öra har "vita prickar" inuti. Prickarna är relativt runda och ca 3-4 mm i diameter, ca 5-10 st. Han har relativt små besvär men visar visst obehag när jag rör vid dem. Kan han ha fått aureal plaque?Min häst är 18 år gammal. Trodde bara unghästar kunde få sådant? Hur behandla i så fall? Med vänlig hälsning Carina Helsing

  Carina Helsing

  Av: Carina Helsing

 • vita fläckar i öronen

  min häst har haft som vita fläckar i öronen nu ett tag, det är inget som har påverkat han på något sätt, men på senare tid har han börjat reagera när man kommer åt öronen och när man ska tränsa, precis som att det gör ont. Det set ut som vita pläckar/prickar nästan som mögel/mugg, vad kan detta va och vad gör jag åt det? MVH sandra

  sandra-8c

  Av: sandra-8c

 • Innuti öronen

  Jag fick inget bra svar på min förra fråga där det var denna rubriken. Jag vet hur vårtor ser ut och det är det absolut inte, jag skrev att när jag smörjde med matolja så lossade det, så lätt är det väl inte att bli av med vårtor. Tror mer på svamp, det lossar ju och kvar är hårlöst område hur/vad behandlar jag med i så fall?

  Maj-Britt Karlsson

  Av: Maj-Britt Karlsson

Fler frågor om Häst

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2023 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons