Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

inkar

Hej!
Min häst har haft tre inkar varav två är bortbrända men en av dem inte blev redigt borttagen. Såret efter den ena inken har precis läkt efter 12 veckor.
min fråga är om inkar kan övergå till cancer på hästen då han inte är som vanligt utan inte alls så allert och flåsar en del när man rider ?
Mvh Evelina

Veterinären svarar

Hej,

Inkar är ett slags tumör, men de sprider sig inte. De finns endast i huden. Troligen beror flåsigheten på något annat än inkar. Om detta har pågått ett tag utan att bli bättre, ta gärna kontakt med din veterinär för undersökning. Flåsighet kan bero på kondition, problem i musklerna, andningsvägarna eller i hjärtat.

Veterinären svarar om Häst

  • Melanom

    Hej jag ska köpa ett c-ponny sto hon har en melanom precis där sadelgjorden ska sitta är det något som kommer störa henne är det värt att köpa henne ?

    Moakarlsson02

    Av: Moakarlsson02

  • Lymfosarkom häst

    Vad är symtomen på lymfosarkom/ malignt lymfom (leukos).Hur vanligt är det? Lider hästen

    helen_johansson

    Av: helen_johansson

  • Dags o ta avsked?

    Hej har en skimmel nu 22 år gammal som har hela rumpan samt svans roten full med tumörer. Har haft i flera år men nu är ng jätte stora och man märker han mår inte jätte bra. Ska jag ställa in mig på att ta bort han? O vilket sätt är bäst för han?

    emma_thörnberg

    Av: emma_thörnberg

Fler frågor om Häst

Forum Häst

  • Kvarka häst

    Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

  • Luftvägsproblem häst

    Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

  • Fölning häst

    För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2023 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.