Hej! Jag undrar hur grovtarmsproblem kan påverka hästens trav och galopp? Hur och varför? Vad är det som påverkar detta?
Med vänliga hälsningar Johanna
Hej! Jag undrar hur grovtarmsproblem kan påverka hästens trav och galopp? Hur och varför? Vad är det som påverkar detta?
Med vänliga hälsningar Johanna
Hej,
Det finns rapporter att hästar som har lindrig felläge av grovtarmen och blir mer ovilliga i ridningen. Detta är dock mycket ovanligt. Påverkan beror troligen på obehag som hästen känner. Om du misstänker att detta är orsaken till hästens problem, prata med din veterinär. Man kan med hjälp av ultraljud kolla var grovtarmen finns.
Hej, Jag har en valack på 21 ås som har blivit lös i magen för ett tag sen. inte diarré utan mer koskit liknande med "vatten"pruttar. Det är inget som verkar påverka honom allmänt. Han är pigg och vaken. Äter och dricker som han ska och pälsen är glansig och fin. Min tanke är att det är någonting han får i sig som gör att magen/tarmen kommer ur balans men det känns som jag har…
Hej! Jag undrar hur grovtarmsproblem kan påverka hästens trav och galopp? Hur och varför? Vad är det som påverkar detta? Med vänliga hälsningar Johanna
Hej. Jag har en fråga gällande kolit och vad som orsakar denna grovtarmsinflammation hos häst. Min unghäst har precis blivit utskriven från klinik efter en dryg veckas behandlingar där den diagnosticerats med kolit och nu är jag orolig att min häst har ätit något olämpligt som gett upphov till detta. Vi har god kvalitet på vårt hösilage och min häst har inte genomgått några foderbyten den senare tiden. Kan det vara något den ätit i…
Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.
Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!
För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.