Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Cushing?

Hej!
Vi har en äldre korsningsponny med ojämn pälsväxt (skäck) pigg i ridning, inga tendenser till fång, vår veterinär har funderingar om ev cushing, jag undrar ifall man kommer fram till detta efter blodprov är det livslång medicinering det handlar om och vilken typ av medicin och kostnad?

Kan det vara naturligt att en korsning har ojämn pälsväxt?

Mvh Mona

Veterinären svarar

Hej,

Vid cushing behövs livslång medicinering. Priset på medicinen beror på apotek där man köper medicinen, så det kan jag inte svara på.

Det förekommer att skäckar har olika hårväxt på olika färgade delar, den vita delen kan vara slät och bruna långhårig eller vise versa utan att det är sjukligt.

Veterinären svarar om Häst

 • Stärkelse, koppling till fång

  Hej! Jag undrar vilken koppling stärkelse har till fång? Jag läste i en av era besvarade frågor angående en fångponny att man ska undvika stärkelse då man har en s.k. fånghäst. Varför är det så? Vad gör stärkelse med hästen på ett sånt sätt att det kan leda till fång? I vilka mängder och på vilket sätt? Finns det en rekommenderad mängd som stärkelsehalten inte får överstiga angående fång? I så fall vilken? Vad gäller…

  vickis98

  Av: vickis98

 • lös mankam

  Jag har en isis, han är inte överviktig, inte haft fång. Min fråga är att hans mankam är lös,svajig, går liksom att gunga den,gungar även när han går. Vad är detta?

  piajansson

  Av: piajansson

 • Äldre häst som inte släpper vinterpäls samt har magrat ngt

  Hej! Jag har en 26 årig valack som är blandning mellan halvblod och new for?est. Sedan i våras har vi märkt att han blivit ngt magrare, provade att avmaska honom då han hade en viss mängd blodmask. Men han har inte lagt på sig för det. Nu på sommaren har vi även märkt att han fläckvis inte har släppt vinterpälsen. Betet han har gått på har varit av det magrare slaget, sedan i förrgår går…

  mariepersson

  Av: mariepersson

Fler frågor om Häst

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons