Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Öppet köttsår under örat? kamraten som har gnagat eller nåt?

hejhej jag passar min systers två ökenråttor eftersom hon gick på semester, nån dag efter så märkte jag att den ena råttan blödde från örat så jag ringde min syster och hon sa att det hade hänt förut,men idag såg jag att den skadade råttans kamrat som delar samma bur gnaga på råttan och nu är det mer ett stort öppet sår under örat, päls har ramlat av och kött synes. har ingen aning vad jag skall göra? min syster kan inte komma hem förens om en vecka och jag känner igen som har erfarenhet om små djur så tänkte ställa frågan här någon som vet?

Veterinären svarar

Hej!

Jag tycker att det vore en bra idé att ta den skadade gerbilen till veterinären. Det kan nämligen förekomma vårtliknande tumörer i öronen på gerbiler och de kan klia så att gerbilen själv kliar sönder tumörerna och kompisgerbilen kan få för sig att bita på tumörerna.

Om det inte finns en orsak till bitandet och blödandet, kanske man måste sära på gerbilerna.

Hoppas det går bra!

Veterinären svarar om Gnagare

 • Marsvin blöder runt mun och på läppen

  Hej! Jag har 2 marsvin, syskon som jag har haft i typ 4-5 år nu. Idag fick vi ett till marsvin som är typ 1 år gammalt. Alla är honor. När vi satte ihop dem ute på gräsmattan under ett berlock gick allt jättebra så då fixade vi iordning en nystädat bur som ingen av dem har varit i innan och stoppade ner alla 3 samtidigt. Mina gamla marsvin har ett hus av trä som…

  izabella_wågström

  Av: izabella_wågström

 • kliande sår

  Min gerbril blev dålig, blev biten av vår andra gerbril. Nu har vi tagit isär dom, han var jätte dålig några dagar men är piggare nu. Har ätit hela tiden. Men såret han fick kliar så handlar sig så det inte läker vad ska jag göra?

  nesse

  Av: nesse

 • Hamster

  Min katt slet av skinn och hår på vår hamster men inte all skinn bara översta lagret, hamstern är slå och tittar bara med ett öga, dålig balans , kommer ej upp när han hamnar på rygg, men äter och dricker.. Tror du han överlever?

  Tess7606

  Av: Tess7606

Fler frågor om Gnagare

Forum Gnagare

 • Tandfraktur marsvin

  Eftersom marsvin har tänder som växer hela livet behöver utslagna tänder inte betyda allvarliga skador. I de flesta fallen växer tänderna ut igen och marsvinet blir helt återställt.

 • Tumör doftkörtel gerbil

  Generellt är tumörsjukdom inte vanligt på gerbiler. En tumörtyp är emellertid klart överreprensenterad och det är carcinom i doftkörteln.

 • I fokus: Marsvin!

  Att se det stora i det lilla

Gå till forumet om Gnagare

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons